dilluns, 9 d’octubre de 2017

CORPOGRAFIES SOCIOEDUCATIVES


Benvolguts/des,

Encetem un nou curs del seminari L'Educació Social Sobre La Taula, que com alguns i algunes sabeu, es tracta d'una iniciativa impulsada des de la comunitat educativa del Grau d'Educació Social de la UOC al territori gironí, on es pretén crear un espai de trobada mensual, en el qual poder pensar, exposar, aprendre, qüestionar, compartir, debatre, construir, etc., tot allò que concerneix a l'educació social. Un espai obert on volem convidar a totes aquelles persones vinculades a l'educació social a assistir i participar, per abordar la professió des del màxim de punts de vista possibles.
Enguany,  amb el títol de "CORPOGRAFIES SOCIOEDUCATIVES", proposem endinsar-nos en nous conceptes i perspectives que passen per tenir en compte el cos i tot allò que el travessa, com a part indivisible del que som i el que vivim, prenent encara més força en situacions de vulnerabilitat i opressió:

CORPOGRAFIES SOCIOEDUCATIVES
 
El cos és ineludible a les nostres vides. Som cos enlloc de “tenim un cos”; el possessiu ens situa en una posició poc clara. La nostra identitat és primàriament corporal i no podem deixar-la de banda. De fet, no es tracta tan de deixar-la de banda com d’adonar-se de la seva posició central. En aquest existir corporalment, apareixen el que algunes persones han convingut a denominar corpografies. Però què entendem per corpografia? El psicòleg Carlos Trosman en diu que “cos i paraula formen corpografies, intents de descodificar senyals del cos, de cartografies les paraules amb les que ens apropiem del nostre cos” (2013). La corpografia no és quelcom tècnic sinó que simplement es tracta de la possibilitat que els cossos diguin, signifiquin, parlin, comuniquin, silenciïn, etc. Cossos, que a través del llenguatge, han deixat de ser només carn i són ara –encara que no ho vulguin- cossos polítics.
Per tot això, el seminari del curs 2017-18 vol centrar-se en les corpografies pensades i analitzades des de l’Educació Social i els diferents col•lectius que les configuren. Pensant en la copografia com una espècies de mapa, de cartografia que permet dibuixar els rastres de la cultura en la nostra pell, us volem convidar a pensar i discutir, a cartografiar i corpografias les anatomies simbòliques que ens permetran obrir les nostres mirades i perspectives.
 
La 1a sessió de l'Educació Socail Sobre La Taula tindrà lloc:
Dia - divendres 20 d'octubre de 2017
Horari - de 19h a 21h
Lloc - Factoria Cultural Coma Cros de Salt (C/St. Antoni, 1)

Recordeu, com sempre, confirmar la vostra assistència als correus electrònics:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada