dimarts, 2 d’agost de 2016

S’incrementa la demanda de monitors i directors de lleure educatiu


L’increment de demanda experimentat aquest estiu és molt significatiu en quant a directors i directores d’educació en el lleureDes de l’Escola l’Empordà es gestiona la pàgina de facebook “Busques feina de monitor/a o de director/a de lleure?”, que en realitat s’ha convertit en una autèntica borsa de treball on tant s’hi publiquen ofertes com demandes de treball, amb més de 13.000 usuaris, i on s’ha pogut experimentar aquest estiu un increment d’ofertes de treball tant de monitors i monitores com de directors i directores, essent especialment significativa la recerca d’aquesta darrera tipologia de titulats.

De fonts de la mateixa escola això és degut a l’increment d’usuaris, nens i nenes, sobretot dels casals d’estiu.

Un director o directora de lleure té un sou brut mensual corresponent a 14 pagues anuals de 1289€ i un monitor de 1106€, d’acord amb el III Conveni Col·lectiu del Sector del Lleure Educatiu i Sociocultural de Catalunya, si bé degut a aquesta oferta de treball, les empreses del sector s’han vist obligades a incrementar el salari en segons quins casos.

Per un altre cantó, sembla ser que des del departament de Joventut de la Generalitat de Catalunya s’han incrementat les visites inspeccionadores de les activitats de lleure educatiu, en un intent de detectar i corregir totes aquelles activitats que no compleixen amb el decret que les regula, sobretot pel que fa a les titulacions i les ràtios que han de tenir el personal que hi està al front. Es dóna la circumstància que aquest mes de novembre entra en vigor el nou decret d’activitats que té més rigor en quant al percentatge de titulats que hi ha d’haver. 

Fins a ara, sembla ser que molts casals esportius aprofitaven una escletxa del decret d’activitats que els permetia fer-se l’orni en quant a les exigències de titulacions, cosa que amb el nou decret si conserven aquesta denominació de casals esportius hauran de complir les mateixes exigències que els casals en quant a ràtios, amb la diferència que caldrà la titulació de monitor o coordinador esportiu. Per tant, molts casals que s’autodenominaven esportius no tindran més remei que deixar de banda aquesta denominació per la qual cosa es preveu per a l’estiu que ve un increment de la demanda de directors i directores de lleure per fer-se’n càrrec.

Actualment, per tenir el títol de director o directora de lleure no cal cursar el curs de monitors o monitores, sinó que s’hi pot accedir directament (això sí, si no tens aquest curs s’han de cursar dos mòduls addicionals que corresponen a aquest nivell). Donat que aquests dos mòduls són independents de la resta, a l’Escola l’Empordà els alumnes que es volen formar com directors o directores d’educació en el lleure poden cursar, sense importar l’ordre, aquests dos mòduls (que han batejat com a D1 i que es poden fer en qualsevol curs de monitors i monitores que aquesta escola convoca) i el curs de directors pròpiament dit (que anomenen D2).

El curs de directors i directores D2 es convoca en molt menys ocasions que els altres cursos, per la qual cosa cal aprofitar l’ocasió, i tampoc es convoquen a tot arreu.

Així doncs encara són obertes les inscripcions al curs que comença a Girona el proper dilluns 8 d’agost i que s’impartirà a l’espai CEESC, al carrer Ibèria 4, i ja no se’n convocarà cap altre fins al Nadal a Figueres.Informació i inscripcions a www.escolaemporda.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada