dijous, 17 de març de 2016

El teatre i el món penitenciari

Tenim el plaer de presentar la III Jornada de Teatre i Psicologia, aquest any dedicada al teatre i el món penitenciari. En anteriors edicions, havíem parlat de teatre i discapacitat, o de teatre i educació. Aquesta vegada proposem una Jornada que reflexioni entorn a la relació entre l'art dramàtic i la institució penitenciària.

Hem convidat a ponents de l'àmbit social, judicial i teatral per reflexionar plegats sobre la força del teatre com a espai d'expressió personal i element transformador en contextos penitenciaris. El criminòleg Santiago Redondo, l'actor Sergi López o el director de TransFORMAS Thomas Louvat són algunes de les veus que podrem escoltar. Sentirem el testimoni de tres homes que estan complint una mesura penal i veurem teatre: Nou interns de Can Brians 2 assistiran a la Jornada per representar una peça teatral dirigida per Montse Triola, basada en Woyzeck, de Georg Büchner.

L’estigma que envolta el món penitenciari afecta a les persones que estan complint una mesura penal i aïlla encara més una institució complexa i paradoxal, difícil de comprendre per molts ciutadans. Per això, pensem que Jornades com aquesta ajuden a apropar l'interior i l'exterior d'un organisme el funcionament del qual és encara desconegut per una gran part de la nostra societat.

III JORNADA DE TEATRE I PSICOLOGIA
El teatre i el món penitenciari
9 d'abril
Auditori de Banyoles


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada