dilluns, 1 de febrer de 2016

Des del Ministeri de Justícia i el Departament de Justícia de la Generalitat s’ha acordat una actuació coordinada per tal de posar fi a la confusió sobre el document d’antecedents penals fins que el proper març estigui vigent el Registre Central de Delinqüents sexuals.

Davant tota aquesta confusió, el Departament de Justícia de la Generalitat ha acordat amb el Ministeri de Justícia marcar unes línies d’actuació conjunta fins que el proper març estigui vigent el Registre Central de Delinqüents sexuals.


El certificat negatiu del Registre Central de Delinqüents Sexuals, que és, de fet, el document que cal presentar per treballar o tenir activitats amb nens, serà gratuït, però no estarà llest fins a principi de març, quan l’Estat hagi creat el registre. Mentrestant si algú l'exigeix als seus treballadors o voluntaris cal presentar el certificat d’antecedents penals

Les darreres informacions per part del Ministeri de Justícia afirmaven que el certificat d’antecedents penals es podia demanar a qualsevol administració i que amb aquesta sol·licitud de tramitació ja era suficient per acreditar davant els diferents organismes que s’estava en tràmit.

Amb aquesta afirmació el Ministeri defensava que només amb la sol·licitud s’autoritzava la persona per poder treballar amb menors sense tenir encara el certificat.

El cert és que el certificat d’antecedents penals només el pot emetre Gerència Territorial de Justícia, del carrer Garcilaso de Barcelona, tot i que la sol·licitud es pugui fer des de qualsevol administració.

Per la seva banda, el Departament d’Ensenyament continua mantenint que per accedir a les borses d’Ensenyament no és suficient amb aquesta sol·licitud, sinó que cal tenir el certificat, ja que en el moment que es faci la crida per treballar serà de caràcter immediat i qui no tingui el certificat no podrà accedir a la plaça ofertada.

Davant tota aquesta confusió, el Departament de Justícia de la Generalitat ha acordat amb el Ministeri de Justícia marcar unes línies d’actuació conjunta fins que el proper març estigui vigent el Registre Central de Delinqüents sexuals.

Més informació aSuport Associatiu - Jurídic


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada