dimarts, 15 de desembre de 2015

S'ha col·locat la placa d'homenatge de Toni Julià a Girona
Aquest passat dissabte 12 de desembre a les 12h (12 del 12 a les 12), ha tingut lloc l'acte d'inauguració de la placa commemorativa de Toni Julià i Bosch (1941-2009) que l'Ajuntament de Girona ha col·locat a l'edifici on va estar ubicada l'Escola d'Educadors Especialitzats de Girona (Fundació SER.Gi 1986-1994) al carrer Alemanys d'aquesta ciutat.

Toni Julià i Bosch (1941-2009) en va ser professor, educador social i referent per a la professió.D'esquerra a dreta Carlos Sánchez-Valverde, educador social i historiador; Laia, la néta de l'homenatjat;
Josep M. Serra, degà de la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG; Carles Puigdemont, alcalde de Girona;
Josep Vallés, Josep Vallés, president de la delegació de Terres de l'Ebre del CEESC;
Míriem Solsona, presidenta en funcions del CEESC.

L'acte ha estat promogut per l'Ajuntament de Girona, la Universitat de Girona i el Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya.

Josep M. Serra, degà de la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG, va iniciar els parlaments referint-se al fet que el CEESC va promoure aquesta placa de forma explícita per homenatjar la figura de Toni Julià, i que això era important precisament perquè es reconeix específicament la tasca professional i educativa d'un docent.

Carlos Sánchez-Valverde, educador social, historiador, revista d'educació social a continuació va glossar la figura de Toni Julià.

I Míriem Solsona, presidenta en funcions del CEESC va explicar com Josep Vallés, president de la delegació de Terres de l'Ebre d'aquest col·legi professional ara fa dos anys va venir a Girona acompanyat pel també educador social Manel Roman qui li va explicar el seu pas per l'Escola d'Educadors Especialitzats de Girona tot passejant per davant de l'edifici, i això va ser la guspira que va iniciar tot el procés d'aquesta placa que ha culminat amb aquest acte.

Finalment, Carles Puigdemont, alcalde de Girona va cloure l'acte destacant amb bon humor que de la mateixa manera que Carlos Sánchez-Valverde havia destacat la tossuderia com una qualitat d'en Toni Julià per aconseguir el què volia, aquesta qualitat s'havia transmés a Josep Vallés, ja que gràcies a la seva tossuderia avui aconseguíem tenir aquesta placa penjada. En el seu discurs Puigdemont va fer referència a Girona com a ciutat educadora i com a través de plaques com aquesta es transmetia la cultura i es conservava la història de la ciutat.

A l'acte també hi eren presents familiars d'en Toni Julià, i la seva néta Laia va recollir la senyera de la ciutat gironina que cobria la placa de mans de l'Alcade.


D'esquerra a dreta els components del CEESC que assitiren a l'acte: Begoña Escribano, Carlos Sánchez-Valverde,
Rubèn Fornós, Manel Roman, Pepi Borràs, Josep Vallés, Míriem Solsona, Pep Plana i Jordi Iglesias.


Reportatge gràfic:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada