diumenge, 22 de novembre de 2015

S'han lliurat els premis del Segon concurs de contes per educar en valors. Coneix els teus drets


Les guanyadores i guanyadors del Segon concurs de contes per educar en valors, Coneix els teus drets, amb el President de la delegació gironina del CEESC

Aquest divendres 20 de novembre i coincidint amb el Dia Universal dels Drets dels Infants, s'han lliurat els premis del Segon concurs de Contes per educar en valors, coneix els teus drets.
Aquest concurs organitzat pel Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC), és una iniciativa de la delegació gironina d'aquest col·legi professional, que ja està pensant en la tercera edició per a aquí dos anys.


L'acte, que va ser presentat per Rubèn Fornós que ocupa la presidència de la delegació gironina del CEESC des de començaments del 2012, va comptar amb una nombrosa assistència entre la qual s'hi trobaven pràcticament la totalitat dels premiats.

El President de la delegació va explicar l'objectiu d'aquest concurs de contes que no és altre que anar construint una eina per donar a conèixer i treballar amb joves i infants, els seus drets. I va dir: "Aquella primera edició va donar com a fruit el llibre 21 contes per educar en valors, i avui em plau presentar-vos el fruit del concurs d’aquesta segona edició, el llibre 18 contes per educar en valors".

Rubèn Fornós presentant l'acte. Foto: J.I.


La sala d'actes del CEESC gironí es va omplir de gom a gom. Foto: J.I.


Un altre aspecte de la sala de la delegació de Girona del CEESC. Foto: Pep Plana

També va explicar que tenia constància que la difusió del primer llibre, "que ja sabeu que es pot descarregar per internet", ha aconseguit que aquesta eina educativa hagi estat utilitzada per educadores i educadors des de diferents àmbits, passant per escoles, craes i activitats de lleure educatiu, i hi va afegir "espero que aquest llibre se sumi a l’anterior complint també la seva funció educativa".

Pel que fa a la diada escollida per al lliurament d'aquests premis va dir textualment: "Com ja sabeu avui és el dia universal dels drets de la infància, avui fa 26 anys que es va aprovar la Convenció dels drets del infants, la qual va representar que els principis dels drets de la infància, que només eren una declaració d’intencions, es convertissin en una llei internacional d’obligat compliment.

D’obligat compliment potser sí, però per desgràcia, avui, és una llei en molts àmbits d’oblidat compliment.

I ja no parlo de les escandaloses infraccions d’aquests drets que es donen en països que són lluny de casa nostra i que de tant en tant la premsa hi dedica unes línies, o la televisió uns minuts... estic parlant del què està passant a casa nostra també, no tant escandalós pel que fa al dret a la vida, però igual de flagrant, i vull fer especial esment a la vulneració de drets provocada directa i indirectament pel propi sistema, solucions que es fan esperar o desatencions degudes a les retallades".

Per acabar la seva intervenció, Rubèn Fornós va sentenciar: "No n’hi ha prou amb que nosaltres respectem els drets dels infants, hem de lluitar perquè tothom els respecti i això passa per l’educació, per donar-los a conèixer, per l’apoderament... i aquest llibre és una eina que hi pot ajudar".

Tot seguit el secretari del CEESC gironí, Jordi Iglesias, va fer lectura de l’acta del jurat del segon concurs de contes per educar en valors.


El secretari de la delegació llegint l'acta del Jurat.

Els concursants i les concursants premiats i premiades, que van rebre dos exemplars del llibre i un diploma de reconeixement han estat:
 • Anna Montes Vallecillos
 • Arantxa Perales Echeverria
 • Ariadna Peña Medina
 • Clara Romaní Cornet
 • Elena Montiel Bach
 • Eva Mª Fernández Marín
 • Ignasi Soler Cabestany
 • Joan Dueñas Ferrándiz
 • Margarida Solà Oliveres
 • Marta Curto Nàcher
 • Marta Fos Ferré
 • Mercè Gil Viñas
 • Mireia Gasull Casanova
 • Noelia Muñoz González
 • Pep Plana Farré
 • Pilar Serrat Aymerich
 • Sara Martínez Huertas
 • Servei de Suport a l’Acolliment en Família Extensa INTRESS de Nou Barris. Equip de seguiment: Mireia Rodón i Laia Alfama. Amb les nenes components del grup "Les Exploradores": A, S, A, T, Y, N, i amb el suport de les joves: G i A
 • Toni Rubio Nicás
Al final de l’acte, que no va estar mancat de molt bon humor del qual el públic en va poder gaudir, es va fer un brindis per celebrar-ho i es va convidar als assistents a omplir la seva poma (vegeu aquí per què?).

Està previst que la versió en pdf del llibre 18 contes per educar en valors. Coneix els teus drets estigui a punt per descarregar-se des d'aquest bloc i des de la pàgina web del CEESC, tal com es pot fer amb el llibre de la primera edició.


Preparant el piscolabis. Foto: Pep Plana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada