dissabte, 14 de novembre de 2015

S'ha fet a Girona el curs: Eines de prevenció de la violència contra la infància: assetjament i ciberassetjament

Carles Porrini de l'equip que conforma SEER, impartint el curs Eines de prevenció de la violència contra la infància: assetjament i ciberassetjament a la seu del CEESC a Girona. Foto: Rubèn Fornós

Aquest dissabte 14 de novembre de 2014 s'ha portat a terme el curs Eines de prevenció de la violència contra la infància: assetjament i ciberassetjament

Save the Children presenta aquesta curs emmarcat dins del projecte “Els nens primer: Prevenció de la violència contra la infància”.

Aquest projecte proposa apropar a la població la situació de violència que viuen molts infants, de forma invisible, donant eines als propis infants i adolescents i als garants dels seus Drets per prevenir i identificar situacions de violència contra la infància (concretament sobre assetjament i ciberassetjament), a través de tallers formatius destinats a infants, adolescents, professors/professores, estudiants, famílies, educadors/educadores i monitors/monitores.

Per garantir que es compleixin els Drets dels Infants, cal que les persones adultes que són més a prop seu, puguin reconèixer situacions de violència, resoldre-les i prevenir-les, i acompanyar als infants i adolescents en el seu procés d’apoderament.

Els objectius d'aquest curs són:
  • Contribuir a la formació d’ una representació social de violència que inclogui les diferents formes en què aquesta pot donar-se i les seves conseqüències.
  • Afavorir la detecció del assetjament i el ciberassetjament com formes de violència contra la infància. 
  • Prendre consciència de les condicions que poden portar al assetjament i d’aquelles que en contraresten els factors de risc.
  • Descriure els efectes que té l’ assetjament en els agressors, les víctimes i els espectadors respectivament.
  • Reflexionar sobre la manera com es poden abordar les situacions de violència que tenen lloc a l’escola.
I per tant els continguts que es tracten passen per la definició de la violència i les formes que agafa i les seves conseqüències. Determinant també què entenem per Bullying i les seves característiques, els factors de risc i els factors protectors. I què és el ciberassetjament, amb les seves característiques i les conseqüències en nens i nenes. Finalment, quin protocol se segueix en cas de violència a l'escola.

En quant a la metodologia emprada, des de Save the Children s’aborda la problemàtica des d’un enfocament de Drets dels Infants en el marc de la Convenció Sobre els Drets dels infants: es promou l’apoderament dels propis infants i adolescents com a factor de canvi per millorar les seves condicions i qualitat de vida, i es fomenta la implicació de tots els garants dels Drets dels Infants en la prevenció de la violència contra la Infància per garantir un apropament sistèmic de la problemàtica tractada, i un major impacte. Des de l’expertesa de l’associació NUS, faran serveir eines teatrals, teatre de l'oprimit, treball de processos i metodologies participatives. Des de SEER, creuen en l’educació emocional per generar protectors per prevenir, per cohesionar el grup, i també per donar eines per afrontar un cas d’assetjament i reparar els seus efectes

El professor d'aquest curs impartit a Girona ha estat el pedagog Carles Porrini de SEER

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada