dijous, 22 d’octubre de 2015

JORNADA EINES PER A UNA COMUNICACIÓ NOVIOLENTA

OBJECTIU: Presentar eines de suport als professionals que treballen amb persones en l’àmbit social, educatiu, sanitari i comunitari.

EL PROGRAMA:

·         BLOC 1:  (9 a 11h)

o   Introducció a la Comunicació NoViolenta
o   Eines per a la gestió de l’estrès professional davant de persones en situació de risc i vulnerabilitat.

 PAUSA-CAFE

·         BLOC 2:  (11:30 a 14)

o   Pràctica de la Comunicació NoViolenta en l’atenció: Escoltar amb empatia i expressar-se amb assertivitat, tot preservant la dignitat i la humanitat de la persona que s’està atenent.

METODOLOGIA :

Introducció del model “Nonviolent Communication” i taller pràctic, fent servir diferents dinàmiques de la Comunicació NoViolenta i Teatre Social.
La Comunicació NoViolenta (CNV) és un procés comunicatiu que es basa en el desenvolupament de l'empatia i l'honestedat, qualitats que ens ajuden a connectar amb necessitats o valors humans universals no només en nosaltres mateixos sinó també en les altres persones.
La CNV ens fa partícips d'una comunicació que busca trobar els valors més profunds i permet així un diàleg creatiu i transformador. 
És un mètode senzill i poderós que consisteix en l'aprenentatge de quatre destreses:
1. La distinció entre observar i jutjar
2. La distinció entre les sensacions del cos i els sentiments, per una banda, i els pensaments d'altra banda
3. La distinció entre necessitat i estratègia per cobrir la necessitat
4. La distinció entre demanar i exigir
Dr. Marshall B. Rosenberg, fundador del Center for Nonviolent Communication, va desenvolupar aquest procés per ajudar-nos a donar i rebre de cor, transformant la culpa, la depressió, la ràbia i la vergonya. El que considerem conflicte, ja sigui interior o amb altres persones, pot esdevenir una oportunitat per establir una comunicació honesta i enriquidora a través de la CNV. La CNV està basada en els principis de la noviolència, a la tradició de Gandhi i de Martin Luther King. 

LES FORMADORES: 

Helen M. Adamson és formadora certificada de Comunicació NoViolenta. Més que una feina, és per ella un plaer, una passió, i un privilegi poder compartir amb altres persones una cosa que ha enriquit la seva pròpia vida profundament. El seu objectiu principal com a formadora és posar el seu gra de sorra cap a la construcció d’una cultura de col·laboració, i en la qual totes les persones sabem que totes importem.

Maribel Guillamón és membre fundadora i presidenta de noestasola, una associació de dones supervivents de la violència de gènere des de novembre del 2009.  Els objectius de noestasola són: fer escolta activa a altres persones en situacions similars, derivació als serveis del municipi i generar consciència que la violència ens afecta a tots i a totes. Amb aquesta intenció col·labora en diferents projectes de cara a la sensibilització, visibilització i consciència social.

12 NOVEMBRE DE 2015
La Bisbal d’Empordà
Lloc: sala de plens del Consell comarcal del Baix Empordà
C/ Tarongers 12 La Bisbal d’Empordà
Telèfon 972645540
Horari: 9 a 14h

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada