dimarts, 21 de juliol de 2015

V Jornades d’Artteràpia

Després de les Jornades Inaugurals que van tenir lloc a Barcelona els dies 8 i 9 de maig, aquestes VII Jornades d'Artteràpia en Salut, Educació i Comunitat es desenvoluparen en diverses seus, al llarg del territori català, fins a cloure-les a Olot amb la presència de la Consellera d'Ensenyament, la Hble. Sra. Irene Rigau Oliver.

ls dies 5 i 6 de juny es celebraren a Olot les V Jornades d’Artteràpia en Salut, Educació i Comunicació, adreçades als diferents tècnics, professionals o particulars interessats en conèixer i aplicar aquesta teràpia creativa en els seus respectius àmbits de feina o, simplement, un referent a tenir en compte en el seu quotidià, incorporant altres maneres de treballar amb una mirada que voldria ser més enriquidora, transformadora de la realitat que ens envolta.

L’acte creador amb un mateix i cap a l’altre, aconseguir una participació activa i una major comprensió de les emocions i les expressions en art, fa que les capacitats aflorin d’una manera natural. ALTRART dóna a conèixer les possibilitats d’aquesta pràctica i treballa amb diferents persones i col·lectius perquè puguin experimentar amb les diferents propostes a desenvolupar un projecte personal que esdevé també projecte de grup quan s’interactua i es barregen els materials, els espais, l’expressió del cos en moviment, etc. És un treball profund que va més enllà d’aquell suggeriment perquè, l’Artteràpia, és una disciplina que afavoreix la integració emocional de la persona a partir de les mediacions artístiques

Es presentaren conferències entorn diferents perspectives de la professió, presentacions de casos reals tractats en Artteràpia en diferents contextos. Els tallers de Sensibilització a l’Artteràpia foren molt participatius; la sincronicitat en el nostre grup d’ assistents, ens permeté viure en primera línia una experiència concreta sobre el procés creatiu, ens aproparem a aquest despertar de les pròpies capacitats de creació que la persona, el grup, l’espai i el temps i, l’artterapeuta que va fent propostes, conviden a brollar, a fer sortir, a generar.

Les Jornades , però, ja començaren amb unes experiències prèvies fetes amb diversos col·lectius triats per aquesta ocasió. Una d’aquestes experiències fou amb els alumnes d’escola ordinària del CEIP El Morrot, una altra, amb alumnes d’escola especial Joan XXIII, i també amb adults, alumnes de l’Escola d’Art i amb usuaris del Centre de dia de Salut Mental. Aquests tallers previs foren enregistrats amb vídeo i els visionàrem al llarg de les Jornades.

Aquest programa es clausurà convocant a la ciutadania a El Firal, a un acte festiu i participatiu, una acció artística compartida, la Creació Volcànica i, on tothom estava convidat a participar: nens i nenes, pares i mares, gent gran, estudiants, i tots aquells curiosos i passavolants de la zona.

Més activitats tardor 2015

Per donar continuïtat a aquestes Jornades ens ofereixen una programació durant la tardor, a la sala d’actes de l’Orfeó Popular Olotí: breus espais de coneixement de l’altre i de reflexió, que anomenen Col·loquis paral·lels, també per mantenir viu i present l’Artteràpia en els diferents àmbits. 

AssumpCostals, Educadora Social, col.legiada CEESC 1650

Enllaços d’interès: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada