dimarts, 21 de juliol de 2015

10aEXPOJOVEGirona + Dissenya el teu futur!

Aquest any, ExpoJove es celebrà els dies 15 i 16 d’abril, amb més de 70 expositors on professors i alumnes assessoraren a una gran quantitat d’alumnes que venien de diferents punts de la província de Girona.


Cada any, ExpoJove de Girona esdevé cita obligada perquè estudiants de la ESO, Cicles formatius i Batxillerat acabin de decidir-se, si és que encara no ho han fet, pels estudis que seguiran en un futur. Uns, cap a cicles formatius o Batxillerat; d’altres, cap a carreres universitàries, etc. L’àmplia oferta d’estudis i l’ assessorament que reben, primer, en els instituts d’ origen i, ara, a la Fira, els informen de quines són les seves oportunitats de formació i de quines són les diferents especialitats. Participem en alguna demostració in situ, com és el cas dels estudiants de sociosanitari i els d’hostaleria, que fan un simulacre d’ennuegament mentre uns comensals dinen, un d’ells s’empassa un pinyol i s’està ofegant quan arriben els d’emergències i li apliquen la maniobra de Heimlich, sortosament tot queda en un ensurt i la persona treu l’obstacle que l’ofegava. Més enllà, els alumnes del Brugulat de Banyoles ens mostren la bicicleta de fusta que han fet durant el curs escolar, a més d’altres objectes útils i creatius. Vas passant per diversos estands i fins i tot tens l’oportunitat de munyir una vaca, la qual cosa et fa adonar de la destresa que es necessita adquirir per fer-ho. I veus, també, circuïts elèctrics, demostracions d’estètica,i, a més, et pots informar, entre d’altres opcions, sobre els estudis de disseny tèxtil i moda, jardí d’infància, serveis a la comunitat, mecànica, jardineria, informàtica i videojocs... Informar-te sobre els diferents tipus de batxillerat, els estudis superiors i les carreres, els masters, etc. Una immersió en l’oferta de formació actual que t'acosta a aquells estudis que et permetran continuar formant-te al llarg de tota la vida i créixer com a persona.

A part, en les sessions formatives de temàtica variada, els assistents poden complementar la visita amb continguts sobre formació, ocupació, emprenedoria i altres recursos, quines opcions tens si tries estudiar aquí o estudiar a l’estranger, els programes Erasmus+, etc.

Ens entretenim en algun estand enraonant de com n’és d’important la motivació per aconseguir allò que et proposes, parlem de que moltes vegades ens proposem les coses com si fossin reptes de futur i esdevenim pioners de la nostra història. Conversem de com n’és d’important triar uns estudis que t’agradin, que et permetin aprofundir en coneixement i disposar de més recursos per afrontar el dia a dia amb la naturalitat i l’amor que es mereix.

AssumpCostals, Educadora Social, col.legiada CEESC núm. 1650


Val la pena seguir aquest enllaç: http://www.firagirona.com/2015/expojove/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada