dilluns, 4 de maig de 2015

El primer camp de treball al mar, 14.000 metres de viatge submarí


S'obren les inscripcions per participar al primer camp de treball que es fa al mar, dedicat a conservar i divulgar la riquesa del fons marí.

Els joves amants del món marí ja tenen plans per aquest estiu. Xatrac, amb el suport de Vies Braves, organitza un nou i innovador camp de treball per a joves de 14 a 16 anys a les aigües de la Costa Brava. Durant un total de dues setmanes, un grup de 24 joves es convertiran en experts en el medi marí.

L'activitat consisteix en conviure plegats, fomentant la cooperació i el desenvolupament personal, i a la vegada a través de l’snorkel podran conèixer, descobrir i conservar la Costa Brava. S'organitzen dos grups:

  • Grup A – St. Feliu de Guíxols: 29 de juny al 13 de juliol – 351€
  • Grup B – Llançà: 16 de juliol al 30 de juliol – 351€

Xatrac proporciona tot el material necessari d'snorkel, així com la formació i les eines per a que els joves aprenguin les característiques bàsiques del fons marí i prenguin consciència de la necessitat de la seva conservació. Els joves crearan un catàleg d'espècies amb fotografies submarines fetes per ells. També elaboraran un blog online i faran difusió de la riquesa de les nostres costes a peu de platja i emprant les xarxes socials i les noves tecnologies. No hi faltaran activitats de lleure i molta diversió!

El camp de treball s'anomena “14.000 metres de viatge submarí”. El nom fa referència als més de 14 kilòmetres de Vies Braves que s'han obert recentment en alguns trams de la Costa Brava. Aquest any Xatrac recorrerà les Vies de dues poblacions, i l'any vinent se n'afegiran d'altres.

Altres activitats que fomenten l’aprenentatge i servei del camp de treball són:

- dinamització d’activitats de conscienciació als usuaris de la costa,

- paradeta informativa al centre del poble,

- organització jornada de neteja marina,

- jornades de formació.

Xatrac és una associació mediambiental que promou la conservació del medi natural a través de la seva divulgació. Compta amb un equip professional amb personal titulat en Biologia i lleure, amb experiència i motivació per fer d'aquest camp de treball una activitat inoblidable amb valors com el respecte, l'empatia, el treball en equip, el pensament crític i sobretot, la diversió.

Per a més informació:
www.xatrac.org/camp-treball
eduacio@lacasadelmar.cat
670293265

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada