dijous, 2 d’octubre de 2014

Segon Concurs de contes i relats curts per educar en valorsCoincidint amb el Dia Internacional de l’Educació Social el Col·legi d’Edu­ca­dores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) ha fet públiques les ba­ses d’aquesta segona edició

Amb motiu del Dia Internacional de l’Educació Social, el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya a Girona ha fet públiques les bases del Segon Concurs de contes i relats curs per educar en valors.
Aquesta iniciativa es va portar a terme per primer cop l’any 2013 amb la finalitat de crear una eina pedagògica perquè principalment educadors i educadores la puguin utilitzar per ajudar a difondre, sobretot a infants i joves, els valors continguts en la Convenció dels drets de l’Infant de l’ONU
Segons Rubèn Fornós, president de la delegació gironina del CEESC “per respectar els drets humans i els drets dels infants, el primer que hem de fer és conèixer-los i respectar-los, però no n’hi ha prou amb respectar-los, hem de vetllar perquè es respectin al nostre entorn, i tampoc n’hi ha prou amb això, hem d’ajudar a difondre’ls, i és en aquest darrer punt on rau la intencionalitat d’aquesta iniciativa, que volem portar a terme per segona vegada”.
Per tal d’assegurar la difusió d’aquesta eina pedagògica, el llibre es podrà baixar en format PDF des de la pàgina web del CEESC i des del bloc Educador@s de Girona que gestiona la delegació gironina d’aquest col·legi professional.


Guanyadors de la primera edició del concurs de contes
amb el Pepín de la Rosa, aleshores president del CEESC  i Rubèn Fornós, president de la delegació gironina del CEESC

Le bases del concurs

1) La delegació del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) a les comarques gironines, convoca el segon concurs de contes i relats curts per educar en valors, amb la finalitat de recollir-los en una publicació (llibre de contes) perquè es converteixi en eina pedagògica per al desenvolupament d’activitats amb nens i nenes.

2) Es tracta d’escriure un conte o relat curt que inclogui dins l’argument aspectes que puguin ser utilitzats per assolir un objectiu que es desprengui d’algun dels valors inclosos a la Convenció sobre els drets de l’infant destacats en la pàgina:
web: http://www.coneixelsteusdrets.cat/

3) Les persones participants cal que siguin majors 16 anys i amb la seva participació declaren acceptar la integritat d’aquestes bases.

4) Els contes o relats han de tenir un objectiu clar: transmetre un valor o un conjunt dels valors inclosos a la Convenció sobre els Drets dels Infants dels presentats en el web
http://www.coneixelsteusdrets.cat/

5) Els contes o relats poden tenir un o varis autors i/o autores. Només es poden presentar fins a dos contes o relats per autor o autora o per conjunt d’autors i/o autores.

6) Els autors i autores enviaran el conte o relat en un arxiu de Microsoft Word o un enllaç a un document de Google Docs a l’adreça de correu electrònic: girona@ceesc.cat indicant a l’assumpte “Segon Concurs de contes Coneix els teus drets” el nom i cognoms de l’autor o autora o dels autors i/o autores, NIF, NIE o núm. de passaport, la població i adreça postal, un telèfon i una adreça de correu electrònic de contacte.

7) Els contes o relats s’han de presentar escrits en llengua catalana amb tipus de lletra Arial 11pt interlineat simple i marges normals (predeterminats). Tindran una extensió màxima de 5 pàgines.

8) Els autors i les autores cedeixen tots els drets intel·lectuals i de publicació de les obres al CEESC per temps indefinit, sempre que es faci per a la divulgació dels Drets dels Infants i que s’hi faci constar el nom dels autors i autores de l’obra.Sense descartar altres possibilitats de difusió, els contes o relats seleccionats seran publicats en format llibre en la publicació que s’editarà en motiu d’aquest concurs com a eina pedagògica per al desenvolupament d’activitats amb nens i nenes, llibre que es podrà descarregar en format pdf al bloc Educador@s de Girona:

http://educadorsdegirona.blogspot.com.es/ El CEESC es reserva el dret de publicar també la totalitat o algun dels contes no seleccionats en el blog esmentat

9) Els guanyadors (els contes o relats dels quals hagin estat seleccionat per ser publicats en format de llibre de forma conjunta) rebran un diploma acreditatiu i 2 exemplars de la publicació cadascun d’ells independentment si es tracta d’un o més autors/es.

10) La data límit de presentació dels contes o relats s'ha ampliat al 30 de juny de 2015, passada la qual no s’acceptarà cap conte o relat curt que arribi passada aquesta data a l’adreça de correu electrònic indicada.

11) El veredicte del jurat es publicarà al bloc Educador@s de Girona:
http://educadorsdegirona.blogspot.com.es/ el 20 de juny de 2015 donant a conèixer els contes i relats curts que seran publicats al llibre de contes que s’editarà en motiu d’aquest concurs

12) El jurat, que escollirà un nombre mínim de 10 contes que hauran de formar part d’aquesta publicació, el designarà la Junta de Govern del CEESC i estarà composat per educadors socials col·legiats amb i sense responsabilitats en el col·legi i el seu veredicte serà inapel·lable i el concurs podrà ser declarat desert.

13) Els noms dels membres del Jurat es publicaran al bloc Educador@s de Girona:

http://educadorsdegirona.blogspot.com.es/ conjuntament amb el veredicte.

14) El lliurament dels premis i la presentació del llibre tindran lloc el divendres 20 de novembre de 2015, Dia Internacional dels Drets dels Infants, a la delegació gironina del CEESC en un acte que s’anunciarà prèviament


3 comentaris:

 1. Joj no se si hi puc participar, perque cumpleixo anys en tener.. I encara no tinc l'edat indicada.
  M'agradaria informarme...
  Correu electrónic: andreita4884@gmail.com

  ResponElimina
  Respostes
  1. Si fas anys al gener sí que pots participar. T'adjunto aquesta resposta al teu correu-e.
   Gràcies.
   Rubèn Fornós Casares
   Presidència de la delegació del CEESC a Girona
   C. Ibèria, 4 - 17005 Girona
   presidencia.girona@ceesc.cat
   www.ceesc.cat

   Elimina