dimecres, 15 d’octubre de 2014

Curs de prevenció dels abusos sexuals en l’àmbit del lleure

Vint-i-cinc alumnes gironins han inaugurat el primer curs d’aquestes característiques que es fa a CatalunyaAquest dimecres 15 d’octubre s’ha iniciat a la seu del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya a Girona el curs Prevenció dels abusos sexuals en l’àmbit del lleure amb l’assistència de 25 persones de l’àmbit del lleure educatiu de les comarques gironines.

Aquest curs que acabarà el 12 de novembre està organitzat pel la Fundació Vicki Bernadet, l’Escola l'Empordà i el Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC), impartit per Pilar Polo, psicòloga especialista en prevenció d’abusos sexuals d’aquesta fundació i està subvencionat pel departament de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya.

Aquest curs que s’adreça específicament a educadores i educadors d’activitats d’educació en el lleure educatiu i representants d’entitats organitzadores d’activitats d’educació en el lleure, té com objectius:
  • Diferenciar l’abús sexual d’altres maltractaments infantils. 
  • Conèixer què és l’abús sexual infantil, les seves característiques i les seves conseqüències. 
  • Donar estratègies per poder detectar possibles casos d’abús sexual a menors. 
  • Explicar els circuits assistencials i legals que s’han de seguir en el moment que es coneix la existència de l’abús sexual infantil. 
  • Començar a treballar el protocol de prevenció dels abusos sexuals en l’àmbit del lleureLa metodologia de treball que se segueix és la que hom anomena metodologia del cas, és a dir, proporcionar casos que permetin la discussió, el debat i l’aprofundiment teòric. Acompanyat tot plegat amb el treball d’equip i discutits en el grup classe.
Aquest curs s’emmarca en el context de treball del protocol de prevenció d’abusos sexuals en el àmbit del lleure educatiu que s’està treballant entre el Departament de Benestar Social i la Fundació Vicky Bernardet en el qual es parla de la figura del responsable de prevenció dels abusos sexuals en l'àmbit del lleure.

Al final del curs la Fundació Vicki Bernadet lliurarà un certificat acreditatiu als alumnes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada