dilluns, 9 de juny de 2014

Cercavila a favor de l’escola catalana

La plataforma d’entitats Somescola organitza una gran concentració a Barcelona, el dissabte 14 de juny, amb el lema “Per un país de tots, decidim escola catalana”.

En què consisteix?

Es tracta d’una gran cercavila reivindicativa que recorrerà els carrers del centre de Barcelona, el proper 14 de juny a les 18h. El que es pretén és mobilitzar la societat civil, de forma transversal, en defensa de l’escola catalana i el dret a decidir el propi model educatiu.

Es concep com una gran mobilització de país i, per tant, es vol aconseguir una assistència massiva, tant de ciutadans com de grups en forma de comparsa (escoles, esplais i agrupaments, cultura popular, teatre de carrer, bandes de música...).

Porta el teu capgròs!

Els protagonistes de la cercavila seran els capgrossos. S’anima a tothom que vulgui a fer-se el seu capgròs per assistir a la cercavila, i es treballarà perquè les escoles i entitats d’educació en el lleure integrin el taller en la seva activitat regular abans de la mobilització. A banda d’això, també es mobilitzaran les colles de gegants i capgrossos de Catalunya.

S’ha escollit el capgròs com a símbol de la diversitat i tenacitat de l’escola catalana, amb l’objectiu de fomentar la participació activa de tota la societat i aconseguir la concentració de capgrossos més gran que s’hagi fet mai al país.

Com participar-hi o col·laborar-hi?

A l’apartat “Què pots fer?” del web de Somescola hi ha un munt de propostes, aquestes en són algunes:
  • Fer la màxima difusió possible de la mobilització per tots els canals: correus electrònics, xarxes, imatge gràfica... Al web de Somescola hi ha imatges de perfil i de capçalera per personalitzar el Facebook i el Twitter (personal o de la nostra entitat). En el cas de les xarxes, utilitzeu l’etiqueta #somescola14J
  • Preparar una comparsa per a la cercavila amb la nostra entitat, grup, colla, escola, etc. i inscrivint-la al web de Somescola.
  • Comprant un lot de marxandatge per donar suport a la mobilització (samarreta + adhesius + joc de paraules + instruccions per fer-se un capgròs) al preu de 10€. Es pot comprar al web de Somescola i en diversos punts de distribució. També es poden fer comandes per AMPA o entitats, omplint aquest formulari.
  • Vetllar perquè el nostre municipi (o consell escolar, si formem part d’algun) s’hi adhereixi. Les adhesions es poden registrar també al web.
  • Implicant les entitats del territori perquè participin activament en la cercavila com a comparsa (escoles, esplais i agrupaments, cultura popular, teatre de carrer, bandes de música...).
Font: http://www.xarxanet.org/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada