dilluns, 5 de maig de 2014

Recull d'enllaços sobre la llei de transparència


xarxanet.org fa avui al seu butlletí aquest recull sobre la transparència:

La futura llei catalana de transparència a debat

Catalunya debat sobre la transparència en l'activitat de l'Administració i posa especial èmfasi en mesures per incentivar la participació ciutadana en l'activitat legislativa

La llei espanyola de Transparència també obliga al Tercer Sector català

A finals de l’any passat, l’Estat va aprovar la Llei de Transparència, accés a la informació pública i bon govern sobre la publicitat que hauran de fer efectiva les Administracions públiques i òrgans institucionals.

Com afecta la llei de transparència estatal a les entitats no lucratives? (I)

La llei de transparència espanyola obliga a les entitats no lucratives a ser transparents i a facilitar a la ciutadania l'accés a la seva informació.

Com afecta la llei de transparència estatal a les entitats no lucratives? (II)

Els ciutadans i ciutadanes tenen dret a demanar a l'administració informació sobre les entitats no lucratives, sempre respectant els límits definits i la llei de protecció de dades.

Com afecta la llei de transparència estatal a les entitats no lucratives? (III)

La informació institucional i organitzativa de l’entitat, així com la informació econòmica, pressupostària i estadística, s’ha de publicar de forma clara, accessible, estructurada i comprensible.

Transparència, un valor clau

Les organitzacions no lucratives es basen en la transparència per tenir la confiança de la societat

Principis de transparència i bones practiques de les ONG

Els principis de transparència i bones pràctiques de les ONG són la forma de mostrar que les organitzacions realitzen una bona gestió dels seus fons i assoleixen la finalitat per la qual han estat constituïdes. En aquest recurs s’analitzen algunes de les recomanacions de la Fundació Lealtad en matèria de transparència i gestió de les ONG.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada