dijous, 8 de maig de 2014

Al CEESC han aprofundit en el paper de l'educador de carrer

Aquest dimecres 7 de maig ha tingut lloc a la seu del Col·legi d’Educadores i Educadors de Catalunya (CEESC) a Girona, la càpsula formativa que porta per nom “L’educador de carrer: Un referent al territori. El vincle i l’acompanyament”. 

Aquesta activitat que ha anat a càrrec dels educadors de carrer de l’Ajuntament de Palafrugell, Àlex Juanola i Vicky Blanco, ha aplegat una vintena de professionals que hi han assistit interessats pel tema.

D’una forma col·loquial i propera s’ha parlat del vincle afectiu com la principal eina que utilitza l’educador de carrer per realitzar la seva tasca socioeducativa, conjuntament amb la relació educativa construïda a partir de la presència continuada al territori i de la proximitat cap als adolescents i joves.

Així és com l’educador de carrer entra en contacte amb adolescents i joves i aprofundeixen en el coneixement de les necessitats que els afecten i, tenint en compte els recursos i entitats del territori, planteja projectes socioeducatius de caire individual, grupal o comunitari que intenten pal·liar les situacions detectades tant en els adolescents i joves, com al propi context on viuen.

L’acte va ser presentat per Rubèn Fornós, president del CEESC a Girona, qui entre altres coses va explicar que aquesta activitat formativa s’emmarca dins la III Jornada "El procés d'acompanyament amb adolescents en medi obert" que se celebraran aquest divendres 9 de maig a l’Auditori de Lletres de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Aquesta activitat formativa ha mantingut des del seu inici un to molt participatiu i ha tingut una durada de dues hores i mitja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada