dimecres, 30 d’abril de 2014

El TDAH (Trastorn per Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat ) és una de les primeres causes de fracàs escolar

El TDAH (Trastorn per Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat) és una de les primeres causes de fracàs escolar . Aquest trastorn d'aprenentatge afecta entre un 5 i un 10% de la població , aquesta dada indica que probablement en totes les aules escolars hi ha, almenys , un nen amb TDAH .

Aquest trastorn té una base neurològica i els nens que el presenten no són capaços de autoregular la seva conducta . Normalment són nens inquiets , impulsius i amb poca capacitat d'atenció. Això implica seriosos problemes per al seu rendiment acadèmic i per tant unes baixes perspectives per al seu futur laboral .

La Dra Anna Sans Fitó , neuròloga i coordinadora de la Unitat de Trastorns de l'Aprenentatge Escolar (UTAE) del Servei de Neurologia de l' Hospital Sant Joan de Déu ens explica en aquest vídeo què és el TDAH , què implica per als nens patir aquest trastorn i quins tractaments existeixen actualment .

Per a més informació sobre el TDAH i altres trastorns d'aprenentatge , consulta el quart Quadern FAROS "L'aprenentatge en la infància i l'adolescència . Claus per evitar el fracàs escolar coordinat per la Dra Sans .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada