divendres, 22 de novembre de 2013

Lliurats els premis del concurs de contes amb motiu del Dia universal dels drets dels infants, convocat pel CEESC

S’ha presentat el llibre “21 contes per educar en valors. Coneix els teus drets”

Peu de foto: Guanyadors del concurs de contes amb el President del CEESC i el President de la delegació gironina del CEESC

Aquest passat dimecres 20 de novembre, Dia Universal dels Drets dels Infants, es van lliurar els premis als guanyadors del Concurs de contes per educar en valors: Coneix els teus drets, convocat pel Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC).

L’acte que va tenir lloc a les set de la tarda a la seu gironina del CEESC, va comptar amb l’assistència d’una cinquantena de persones, entre les quals s’hi trobaven la majoria dels premiats ja que alguns van excusar la seva assistència perquè s’havien de desplaçar de molt lluny, tot i que alguns altres es van desplaçar de les Terres de l’Ebre i fins i tot de Los Monegros a l’Aragó.

Els guanyadors han rebut com a premi l’edició d’un llibre que recull els seus contes i que porta per títol “21 contes per educar en valors: Coneix els teus drets”, a més d’un diploma que els acredita com a guanyadors d’aquest concurs.

La presentació del llibre va anar a càrrec de Rubèn Fornós, president de la delegació gironina del CEESC que va explicar que el CEESC va decidir tirar endavant la iniciativa del concurs amb la finalitat de crear una eina pedagògica perquè principalment educadors i educadores la puguin utilitzar per ajudar a difondre, sobretot a infants i joves, els valors continguts en la Convenció dels drets de l’Infant de l’ONU, que en aquesta diada ha celebrat el seu 24è aniversari.

Fornós que es va adreçar als assistents amb un estil distès i molt proper va dir: “molts ens omplim la boca de drets humans i de drets dels infants, però quants ens els hem llegit?, tot i que ara s’estudien a la carrera d’Educació Social, no creieu que per tenir-los en compte primer els hem de conèixer?, i si els coneixem els podrem respectar. Però no n’hi ha prou amb respectar-los, hem de vetllar perquè es respectin al nostre entorn, i tampoc n’hi ha prou amb això, hem d’ajudar a difondre’ls”.

Per tal d’assegurar la difusió d’aquesta eina pedagògica, el llibre es podrà baixar en format PDF des de la pàgina web del CEESC i des del bloc Educador@s de Girona que gestiona la delegació gironina d’aquest col·legi professional.

Tot seguit el secretari d’aquesta delegació, Jordi Iglesias, va fer públic els guanyadors d’aquest concurs, a la vegada que varen rebre el premi de mans del president del CEESC Pepín de la Rosa i de l’esmentat president de la delegació gironina.

Va cloure l’acte Pepín de la Rosa que va agrair la iniciativa d’aquest concurs a delegació gironina del CEESC, als qui l’han guanyat i han participat i als assistents a l’acte. De la Rosa va dir: “Quan vaig rebre l’encàrrec de fer la presentació que s’havia de publicar en el llibre m’ho vaig agafar com un compromís més, però quan vaig llegir els contes van aflorar els sentiments i aquell encàrrec es va convertir en un treball agradable i ple d’emocions”.

Segons sembla es vol donar continuïtat a aquesta iniciativa convocant un nou concurs de contes per educar en valors per a l’any vinent.

Relació dels guanyadors i guanyadores del concurs de contes:

· Anna Montes Vallecillos  de Barcelona (Barcelonès)

. Arantxa Perales Echeverria de Barcelona (Barcelonès)

· Bernat Iglesias Ferrer de Palamós (Baix Empordà)

· Diana Segura Ortiz de Urbina de Barcelona (Barcelonès)

· Eva M. Fernández Marín de Canovelles (Vallès Oriental)

· Eva Olivan Riera de Vilablareix (Gironès)

· Francesc Pérez Llamas de Sarrià de Ter (Gironès)

· Gemma Ros Galimany de Sant Joan les Fonts (Garrotxa)

· Ignasi Soler Cabestany de Berga (Berguedà)

· Isabel Cuberes Martínez de Laluela (Osca)

· Joan Dueñas Ferrándiz de Barcelona (Barcelonès)

· Josep Vallès Herrero de Roquetes (Baix Ebre)

· Laia Boadas Gironès de Riudellots de la Selva (Selva)

· Lídia Puigvert Vilert de Palafrugell (Baix Empordà)

· Lola Espasa Esteve de Sabadell (Vallès Occidental)

· Marta Curto Nàcher de Tivenys (Baix Ebre)

· Marta Fos Ferre de Santa Fe del Penedès (Alt Penedès)

· Mireia Gasull Casanova de Canovelles (Vallès Oriental)

· Noelia Muñoz González de Barcelona (Barcelonès)

· Olga Codina Escuero de Sant Antoni de Calonge (Baix Empordà)

· Pep Plana Farré de Girona (Gironès)

· Sarah Gorman Maymó de Vallcanera – Sils (Selva)

· Toni Rubio Nicás de Vilassar de Mar (Maresme)

BASES CONCURS 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada