dimarts, 2 de juliol de 2013

Benestar i Família aprovarà 3 nous decrets en matèria d'infància i adolescència

El passat 28 de maig, la consellera de Benestar Social i Família va comparèixer a la Comissió de la Infància del Parlament de Catalunya junt amb la directora general d'Atenció a la Infància i l’Adolescència i la directora de l'Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció.

En el marc d’aquesta compareixença, Neus Munté va refermar el compromís del Govern amb la infància i l’adolescència i va anunciar l’aprovació de tres nous decrets i una ordre que desenvoluparan nous aspectes de la llei 14/2010 dels drets i les oportunitats de la infància i l’adolescència.

D’aquests tres nous decrets, un d’ells desenvoluparà el procediment sancionador i els altres dos tractaran el dret de participació dels infants.

Un d’aquests dos últims decrets regularà l’organització, competència i funcionament del Consell Nacional dels Infants i dels Adolescents de Catalunya i dels consells de participació territorial. L’altre decret regularà les taules territorials de la infància.

Finalment, el Govern també aprovarà una ordre en relació amb la prevenció del maltractament infantil i recomanacions per valorar les situacions de desprotecció.

Una de les qüestions que ha volgut ressaltar la Consellera és la voluntat del Departament d’evitar que els problemes econòmics que estan patint moltes famílies en el context actual suposin que els infants i adolescents hagin de sortir del nucli familiar i ésser tutelats per la DGAIA.

Notícia redactada per Suport Associatiu per a Xarxanet.org


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada