dimecres, 8 de maig de 2013

Toc d’atenció de la Comissió Europea al govern espanyol per facturar l’IVA als menjadors escolars i les activitats extraescolars

La UE investigarà Espanya pel tema de l’IVA en els menjadors escolars

La Comissió Europea investigarà el govern espanyol per verificar per què no eximeix de l'IVA als serveis d'atenció infantil en horari extraescolar (com, per exemple, el menjador escolar) tot i que la legislació de la Unió Europea ho permet.

La manifestació de la Comissió Europea suposa un important pas endavant per aconseguir aturar una mesura que generava un important perjudici per a les famílies en un moment de crisi econòmica tant greu com l'actual.

Aquesta investigació respon a una pregunta presentada a la Comissió Europea per eurodiputats de Convergència i Unió, Iniciativa per Catalunya i el Partit dels Socialistes de Catalunya a petició de La Confederació, la patronal de les entitats no lucratives que presten serveis d’atenció a les persones.

En la seva resposta, el comissari de Fiscalitat, Algirdas Semeta, assenyala que la jurisprudència del Tribunal de Justícia de la UE considera que:
 • Estan exemptes d’IVA les activitats d’educació i protecció de la infància i la joventut, com per exemple el menjadors escolars, aules d’acollida matinal o activitats extraescolars, dutes a terme per entitats de caràcter social.
 • Igualment subratlla que l’exempció s’estendrà “als infants en edat preescolar i dels nens en edat escolar fora de l'horari lectiu”, i no només fins als 6 anys, com s’intenta imposar des de la Direcció General de Tributs.
 • Finalment concreta que l’exempció de l’IVA també s’aplicarà a aquells subministres “indispensables” per a la tasca que es desenvolupi, com podria ser els aliments que se serveixen en els menjadors escolars o el propi monitoratge.
  Recull de premsa
  Bruselas recuerda a España que el comedor escolar puede estar exento de IVA
  El Mundo

  España cobra el IVA en comedores escolares pese al veto de la UE
  Levante

  Bruselas ‘tira de las orejas’ Montoro’ por cobrar el IVA en los comedores infantiles
  El Boletín.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada