divendres, 31 de maig de 2013

Setmana Europea de la Joventut 2013

Catalunya s’afegeix a la celebració de la Setmana Europea de la Joventut 2013 amb un seguit d’actuacions a les ciutats de Figueres i Perpinyà. Aquesta commemoració coincideix enguany amb els 25 anys de l’inici dels programes de la Unió Europea destinats a joves, com l’actual “Joventut en acció” que el Departament de Benestar Social i Família gestiona a Catalunya.

En el marc de la Setmana, el director general de Joventut, Toni Reig, i l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, van fer ahir l’obertura de la trobada transfonterera entre 24 joves catalans, espanyols i francesos exvoluntaris del programa “Joventut en acció”. Amb les fotos que mostren les seves experiències viscudes durant el voluntariat es va inaugurar ahir a la tarda l’exposició “Somnis nòmades”, a la biblioteca Fages de Climent de Figueres.

Les activitats d’aquesta trobada continuaran avui a la Plaça de la República de Perpinyà, on s’organitza una fira amb associacions locals en què s’informarà sobre els programes europeus de mobilitat per a joves.


Novament a Figueres, el dissabte a la tarda hi ha previst que els 24 exvoluntaris organitzin diferents accions de visibilitat, entre les quals hi haurà la “biblioteca humana vivent”, en què cada jove crearà un personatge que explicarà, pels carrers de la vila, la seva experiència personal en participar en accions de voluntariat.

Els joves estaran allotjats durant aquesta setmana a l’alberg Empúries de l’Escala, que forma part de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat).

Més informació:
- Nota de premsa
- Youthweek


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada