dissabte, 9 de març de 2013

Girona reflexiona sobre la millora de l’ocupabilitat juvenil a través del treball per competències

Els serveis de joventut, els programes adreçats a joves i, en general, els i les professionals que treballen amb joves tenen el repte d’impulsar el treball per competències per a la millora de l’ocupabilitat de les persones joves. Aquest és un dels missatges que han repetit les persones expertes que han participat a la Jornada “El treball per competències i l’ocupabilitat juvenil” que va tenir lloc el passat 26 de febrer a Girona dins el marc de la 1a Trobada de 2013 dels professionals de joventut dels ens locals de comarques gironines. Podeu consultar els materials de la jornada aquí.

Marta Colomer, consultora social i d’empresa i especialista en treball per competències; va presentar l’ocupabilitat com un indicador variable segons factors estructurals, personals i competencials. Va ser en aquest últim punt on va posar l’èmfasi i la necessitat de treballar amb els i les joves per incidir en el desenvolupament de competències. 'Els joves han de poder desenvolupar un itinerari que s’adapti a les seves pròpies circumstàncies. Les persones joves han de ser protagonistes del seu propi procés i han de reconèixer les seves pròpies competències'. Va explicar la diferència entre competències tècnico-professionals, de base i transversals, incidint especialment en aquestes últimes com les que més es poden treballar i potenciar des dels serveis i/o programes de joventut.

A continuació es van presentar experiències d’implementació de la metodologia de treball per competències com, per exemple, el projecte de la Fundació ADSIS. Daniel Sáez, coordinador tècnic de l’Àrea Laboral de la Fundació ADSIS, ens va esplicar que els joves seleccionats per participar-hi reben una formació a mida que ofereix l’entitat per a que es formin segons les necessitats competencials de l’empresa que hi col·labora.
La Fundació OSCOBE compta amb el Programa Prepara’t que permet treballar les competències transversals i les competències bàsiques. Laura Peracaula, educadora responsable del programa, va explicar que el projecte treballa les competències instrumentals bàsiques i les deu competències transversals claus per l’ocupabilitat: adaptabilitat, comunicació, disposició a l’aprenentatge, gestió de les emocions, identificació, iniciativa-autonomia, organització, relació interpersonal, responsabilitat i TIC.

Finalment, la Fundació ÈXIT ofereix un Mòdul de creació de marca personal a través del Projecte Yob. 'Es tracta de realitzar una acció en deu sessions en les que els joves creen, defensen i mouen la seva “marca personal”, identificant quins són els seus elements forts de cara a entrevistes de treball i processos de selecció', detalla el responsable del projecte, José Alonso. Una de les accions a les quals s’havien d’enfrontar els joves era una entrevista, realitzada per voluntaris de la Fundació, a l’estil del 'speed dating', per tal de posar en valor les seves competències, com si es tractés d’una entrevista real de feina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada