dijous, 7 de març de 2013

ARTTERÀPIA, SALUT I COMUNITATV Jornades 
Girona, del 22 de març al 4 de maig de 2013 

INAUGURACIÓ de les V Jornades a càrrec de: 
  • Honorable Sra. IRENE RIGAU I OLIVER Consellera d’Ensenyament 
  • Il·lm. Sr. JOAN GIRAUT I COT President de la Diputació de Girona 
23 de març a les 13 hores. Centre Cultural la Mercè
Informació: 

www.grefart.es | http://jornadesattgrngrefart.blogspot.com.es/ | Alícia Expósito 617 821 956 
Inscripció a la Jornada Inaugural: Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació | Tel. 972 210 299 

Des de fa cinc anys Grefart (Associació Professional d’Artterapeutes) i el IAS (Institut d’Assistència Sanitaria) organitzen Jornades d’Artteràpia, Salut i Comunitat que faciliten apropar-se al coneixement d’allò que l’Artteràpia pot oferir. 
Persones i col·lectius que porten el seu interès per conèixer i mirar d’un altra forma la malaltia i la salut, l’educació, les condicions socials i culturals, el desig o la dificultat de viure... veuen com les seves inquietuds es tradueixen en narratives apassionants, en fils de colors sonors, textures i pols vibràtil que il·luminen amb una nova llum altres escenes de la seva existència fins aleshores ignorades. 

QUÈ ÉS L’ARTTERÀPIA?

L’Artteràpia és una disciplina que té per objecte la integració i el desenvolupament emocional de la persona. Sigui quina sigui la circumstància en que visqui, el conglomerat que formi la seva identitat, els símptomes que tingui, dificultats, edat, condició social i econòmica, cultura, origen… l’Artteràpia treballa íntegrament amb la ella, amb llurs capacitats i desitjos, acollint els símptomes i les dificultats, oferint-li suport per poder realitzar
processos de canvi en els diferents àmbits on desenvolupa la seva experiència vital com en l’educació, la salut i la comunicació i integració social.

L’Artteràpia treballa en don eixos:
Els processos de creació que es donen en les produccions que es van realitzant inspirades per diferents llenguatges artístics com pintura, escultura, titelles, dansa, escriptura creativa, música, representacions dramàtiques, fotografia, performance, cant... medis a disposició d’una escena en la que els desitjos, les inquietuds, els conflictes, els anhels... troben la narrativa d’un univers imaginatiu que permet restituir-nos una dimensió simbòlica i poètica. Els medis d’inspiració artística i els materials dels que en servim en el treball artterapèutic, aporten una proposta d’apertura de les dificultats i al mateix temps de suport a la seva resolució.

L’altre eix el constitueix el vincle desenvolupat en el treball en transferència. El vincle es va formant en la relació emocional i de comunicació entre l’artterapeuta i la persona que atén. Permet desenvolupar noves formes de relació, tant amb els altres com amb les parts menys conegudes de nosaltres mateixos.

L’Artteràpia facilita a la persona la possibilitat de produir canvis, tant en les dificultats i malalties que pot patir, com en l’acreixement de les seves Capacitats comunicatives i creatives.

Miquel Izuel Currià Comissari de les Jornades

ACCIONS QUE ES DESENVOLUPARAN EN LES V JORNADES

23 de març a les 13:00 hores al Centre Cultural la Mercè
INAUGURACIÓ de les V Jornades a càrrec de l’Honorable Sra. IRENE RIGAU I OLIVER Consellera d’Ensenyament i l’Il·lm. Sr. JOAN GIRAUT I COT President de la Diputació de Girona

22 i 23 de març
Curs de sensibilització i introducció a l’Artteràpia

22 de març
16:00 a 16:15 Lliurament de documentació.

16:15 a 20:45 Taller d’Artteràpia.

23 de març
10:00 a 12:45 Presentació de casos d’Artteràpia en diferents col·lectius. Oberta a tothom.

13:00 a 14:00 Inauguració de les Jornades, oberta a tot el públic. Honorable Sra. Irene Rigau i Oliver, Il·lm. Sr. Joan Giraut i Cot, Dr. Joan Profitós, President de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), Sr. Miquel Izuel i Currià President de GREFART. Què és i que proposa l’Artteràpia?

16:00 a 19:00 Taller d’Artteràpia.

19:00 a 19:30 Descans.

19:30 a 20:30 Performance. Obert a tot el públic.

Inscripcions: Alícia Expóstito Tel: 617 821 956, FUdG: Innovació

i Formació Tel: 972 210 299

http://www.fundacioudg.org/activitats/detallactivitat/8412/vjornades- dartterapia-salut-i-comunitat.html

Preu: 30 €

24 de març | 4 de maig
Al llarg d’aquestes setmanes es desenvoluparan accions en diferents col·lectius, amb usuaris i professionals de la salut, d’educació i del treball sociocomunitari, que permetran donar a conèixer la utilitat de l’Artteràpia en aquest àmbits amb conferències, presentació de casos en Artteràpia i tallers de sensibilització.

12 d’abril a les 19:00 a l’Auditori Josep Irla
Taula rodona: LA CREACIÓ EN L’ART I L’ARTTERÀPIA

Amb Mapi Rivera (Creadora visual), Joan Enric Barceló (Els amics de les Arts), Pere Parramon Rubio (Crític d’art i professor) i Miquel Izuel Currià (Director del Màster d’Artteràpia de la Universitat de Girona).

Exposició fotogràfica sobre un cas tractat amb Artteràpia al Hall de l’Hospital Santa Caterina.


Per saber on, quan i com es realitzaran aquestes accions podreu consultar:

http://jornadesattgrngrefart.blogspot.com.es/

COMITÈ ORGANITZADOR:
Comissari: Miquel Izuel Currià

Coordinació: Alícia Expósito Comino

Equip coordinació: Marta Araque, Clara Aulina, Maria Canet, Iratxe Caño, Mònica Ferrerós, Elisenda Fusté, Cristina Geremias, Guillermina Lombardo, Meritxell Perich i Gemma Ribell.

Artterapeutes: Clara Aulina, Roxana Biglia, Julián Camacho, Maria Canet, Iratxe Caño, Agnès Capell, Isabel Carpio, Mònica Ferrerós, Alícia Expósito, Guillermina Lombardo, Mercè Martorell, Gemma Ribell. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada