dilluns, 14 de gener de 2013

Tu pots canviar la vida d'un infant

Durant aquest mes de gener la biblioteca Pública de Girona acull l'exposició "Acolliment familiar". Aquesta exposició recull diferents fotografies i textos relacionats amb l'atenció a la infància i a la família.

La majoria d'infants neixen i creixen en el sí de la seva família, en un nucli familiar enriquidor amb el suport emocional, afectiu i educatiu necessari pel seu desenvolupament. Altres infants, per diferents motius i/o problemàtiques familiars, no poden viure a casa seva, amb la seva família.

L'acolliment familiar és un gest solidari i desinteressat que té com a objectiu proporcionar un entorn familiar, on s'ofereix afecte, cura i atenció personalitzada, nous models i referents familiars a un infant que no necessita durant un període de temps determinat.

Qui som?

Som professionals dels camps de la psicologia, el treball social, l'educació social i la pedagogia amb una experiència de més de 15 anys que ens permet creure en aquest camí com a sortida normalitzadora i afectiva per a nens i nenes en situació de desavantatge social, i així ajudar-los a incorporar-se a la societat superant situacions marginals i desestructurades.


Actualment a Catalunya existeixen diverses tipologies d'acolliment familiar:
Acolliment d'urgència i diagnòstic
Acolliment familiar simple de curta (fins a 2 anys) o llarga durada (superior a 2 anys)
Acolliment permanent
Acolliment professional (Unitats Convivencials d'Acció Educativa)
Famílies col·laboradores


Per a més informació podei consultar la pàgina web Fundació i Infància Familiar.

Pl. Hospital, 6
17002 Girona
Tel. 972 20 22 52
Fax 972 22 76 95

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada