dilluns, 14 de gener de 2013

Eleccions als consells escolars 2012-2013

Del 14 al 18 de gener hi ha les eleccions als Consells Escolars de les escoles i instituts públics i concertats de Catalunya. 

Us presentem aquest vídeo en el qual periodistes com Jordi Basté, presentador dels matins de RAC1, Lídia Heredia presentadora de programes de TV3, Xavier Grasset presentador de l'oracle de Catalunya Ràdio o l'escriptora Empar Moliner, ens expliquen les raons per les quals ells i elles participaran en aquest procés. I vosaltres? hi participareu?. Si creieu que és important que tots ens impliquem en l'educació de les nostres filles i fills, si us plau, participeu en aquestes eleccions i feu-ne difusió: http://www14.gencat.cat/gencat_video/AppJava/detall.do?id=6584255009121112

Les votacions serviran per renovar la meitat de membres electes de cadascun dels consells escolars

El dia 14 de gener comença el període de votacions corresponent a les eleccions als consells escolars per renovar la meitat dels seus membres electes, que es podran realitzar fins el 18 de gener. El procés, que se celebra cada dos anys en els centres escolars públics i concertats del territori català, té com a objectiu elegir els representants del professorat, dels pares i mares o tutors de l'alumnat, de l'alumnat, del personal d'administració i del personal d'atenció educativa que formen part dels consells escolars.

Actualment a Catalunya hi ha 4.617 consells escolars, 3.796 de centres públics i 821 de concertats. En aquestes eleccions els candidats que s'hi han presentat són membres de cadascun dels sectors que hi són representats i hi poden votar el professorat, els pares i mares o tutors de l'alumnat, l'alumnat, el personal d'administració i el personal d'atenció educativa. En el cas de l'alumnat, pot votar a partir de 1r d'ESO.

Els centres, en funció de la seva autonomia, poden elegir quin dia fan cada votació, així com l'horari d'acord amb les seves característiques i possibilitat horària de votació de cadascun dels sectors. Per cobrir les eleccions hi haurà, a cada centre, una mesa per a cadascun dels sectors a votació (pares i mares, professorat, alumnat, personal d'administració i serveis i personal d'atenció educativa).

En aquest curs escolar 2012-2013, el procés electoral va començar el passat 3 de desembre de 2012 i culminarà abans del dia 25 de gener amb la constitució del consell escolar i presa de possessió dels seus membres. Les persones del consell escolar són elegides per un període de quatre anys i es renoven per meitats cada dos anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada