dimecres, 5 de desembre de 2012

"Un de Cada Cinc", contra la violència sexual sobre infants i adolescents


Des de l' Associació Catalana per la Infància Maltractada -ACIM-, i en relació amb la Campanya del Consell d'Europa "Un de Cada Cinc", contra la violència sexual sobre infants i adolescents.

Estem organitzant -i us hi convidem- la presentació de la Campanya a la ciutat de Girona, que es durà a terme el dimecres 12 de desembre de 2012, de 16:45 a 20:00 h., a l'Auditori Josep Irla, de l'Edifici de la Generalitat, (Plaça de Pompeu Fabra, 1), amb el programa i les participacions que podeu consultar al document adjunt. En cas d'assistir-hi, i a les persones del vostre àmbit professional que consideri oportú convidar, us preguem formalitzar la inscripció enviant degudament complimentada la Butlleta adjunta, a l'adreça acim@acim.cat.

Si voleu ampliar informació sobre la Campanya, o sobre les presentacions que ja es van fer a la ciutat de Barceloa (22.10.12) i Lleida (22.11.12), podeu consultar el nostre web: www.acim.cat.

Presentació

L’ACIM, Associació Catalana per la Infància Maltractada, com a entitat federada i  representant a Catalunya de la FAPMI (Federación de Asociaciones para la Prevención del Maltrato Infantil), us presenta la campanya del Consell d’Europa “Un de cada cinc”, de prevenció contra l’abús sexual infantil.

Es tracta d’un nou i important pas en el procés iniciat amb la signatura del Conveni del Consell d’Europa per a la Protecció dels Infants contra l’Explotació Sexual i l’Abús Sexual –Conveni de Lanzarote, 2010- i reconeix com a objectiu prioritari la prevenció i sensibilització sobre aquesta trista realitat, tot dotant als governs, als professionals de l’ensenyament i dels serveis socials, a la societat civil, a les famílies i als mateixos infants i adolescents, de les eines adients per fer-hi front, no només als casos d’explotació o abús, sinó també a tot el ventall d’accions –i omissions- que sense arribar a aquests extrems poden considerar-se com a maltractament.

Entenem també que esdevé cabdal la construcció i promoció d’espais interdisciplinaris de debat i formació, així com la promoció del treball en xarxa dels diferents agents professionals i socials amb responsabilitat sobre infants i adolescents, ara més que mai, davant la situació global i regional de precarització de les condicions de vida d’un nombre creixent de famílies.

Aquesta presentació a la ciutat de Girona és també part del recorregut que des de l’ACIM volem donar a la Campanya “Un de cada cinc” arreu de Catalunya. Ja vam fer la presentació a Barcelona (22.10.12), a Lleida (22.11.12) i a Vielha-Lleida Nord (3.12.12), i n’ estem organitzant a Tarragona (17.12.12), entre d’altres. Preveiem també continuar amb seminaris i tallers de sensibilització adreçats a professionals de l’ensenyament, del lleure i dels serveis socials que tenen cura d’infants i adolescents en espais normalitzats.

Acte de Presentació a Girona de la Campanya del Consell d’Europa “UN DE CADA CINC”
Dia: Dimecres 12 de desembre de 2012, 
Hora: de 16:45 a 20:00 h.
Lloc: Auditori Josep Irla, de l'Edifici de la Generalitat, (Plaça de Pompeu Fabra, 1)

PROGRAMA

16:45 a 17:00 Acreditacions i lliurament de material

17:15 a 17:30 Inauguració de l’acte i presentació de la Campanya “Un de cada cinc”. Sr. Albert Bayot Fuertes, Director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona, Sra. Maria-Eulàlia Palau del Pulgar, Presidenta d’ACIM

17:30 a 18:00 “Mestres i professors, agents de prevenció d’ASI i altres maltractaments, i suport de resiliència », Sra. Maria-Eulàlia Palau del Pulgar.

18:00 a 18:15 Pausa

18:15 a 19:45 Taula rodona “Treball en xarxa per la detecció i prevenció de l’abús sexual i altres maltractaments”
Sra. Silvia Casellas, Cap de Serveis DGAIA Girona
Sra. Maribel Ministral, Directora de l’EAP Gironès Oest
Dr. Francesc Bastida, Cap del Servei de Pediatria de l’Institut d’Assistència Sanitària
Moderador: Sr. Josep Maria Garcia, Inspector d’Educació

19:45 a 20:00 Torn obert de paraules i cloenda

Butlleta d'inscripció: Visualització / Baixa el document us preguem formalitzar la inscripció enviant degudament complimentada la Butlleta a l'adreça acim@acim.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada