dijous, 8 de novembre de 2012

Tens 1 minut per a canviar el món

Si disposes d’aigua potable, et pots alimentar tots els dies, vius en una casa i tens accés a l’educació i a la sanitat, tu no formes part de l’immens col•lectiu integrat per 3.000 milions de persones a tot el món que ‘gaudeixen’ d’un producte anomenat pobresa. Hi ha dos formats per escollir: el de la pobresa absoluta i el de la pobresa extrema...

Amb aquesta oferta –evidentment en clau de denúncia– s’anuncia el concurs solidari de clipmetratges que organitza l'ONG Mans Unides. ‘El teu punt de vista pot canviar el món’ és el lema d’aquesta iniciativa que en la seva quarta edició té com a eix temàtic ‘Dient NO a la pobresa’. Perquè justament l'ONG recorda el compromís que l’any 2000 van acordar les Nacions Unides: els 8 Objectius per al Mil•lenni, el primer dels quals és l’eradicació de la pobresa extrema i la fam mundial el 2015. ‘A què estem esperant?’ ens qüestionen.

Mans Unides et convida a gravar i enviar un vídeo d’1 minut (clipmetratge) on expressis les teves opinions, reflexions i propostes per a manifestar un NO rotund a la pobresa. És una proposta de sensibilització sobre la pobresa, les desigualtats i les causes socials mitjançant la creativitat, l’aprenentatge i el treball en equip.

El concurs està dividit en dues categories: general (de forma individual i per a persones majors d’edat) i escolar (grups de secundària, batxillerat, formació professional i centres i associacions educatives, encara que no formin part de l’educació reglada). Consulta les bases per saber com hi pots participar, de forma individual o col•lectiva. I si necessites inspiració, mira al web els clipmetratges guanyadors de l’edició de l’any passat que tenia l’Àfrica com a centre d’interès.

‘El teu punt de vista pot canviar el món’ va començar el 17 d’octubre, precisament el Dia Internacional per a l’Eradicació de la Pobresa, i acabarà el 17 de març de l’any vinent. Durant aquests cinc mesos, l'ONG et proposa que enviïs vídeos tractant els següents subtemes: fam i pobresa (17-10-12 fins al 17-12-12), drets humans i pobresa (18-12-12 fins al 31-01-13) i feminització de la pobresa (01-02-13 fins al 17-03-13).

Ja ho saps. Tens un minut per a canviar el món o, com a mínim, per a aportar el teu granet de sorra creatiu en la lluita contra aquest ‘producte’ anomenat pobresa extrema, que (atenció!) afecta gairebé a una quarta part de la humanitat.

Web El teu punt de vista pot canviar el món

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada