dijous, 8 de novembre de 2012

Menys alumnes als menjadors escolars, menys monitors.

Tres factors fan trontollar el sector del càtering escolar i en conseqüència els monitors dels menjadors escolars. Per una banda, la instauració de la jornada intensiva a 384 instituts, per l'altra, la possibilitat que els alumnes de primària i secundària puguin portar la carmanyola a l'escola i finalment la reducció dels alumnes que es queden a dinar a l'escola ja que la crisi ha portat molts pares a prescindir d'aquesta despesa.

Les empreses de càtering ho estan notant, fins al punt que ja han hagut d'acomiadar monitors i monitores de menjadors escolars. Per altre part les empreses de càtering comencen a pensar alternatives al seu futur ja que veuen que en els propers cursos no podran sobreviure només servint àpats. Algunes empreses aquest curs ja han reduït a la meitat el nombre de menús que serveixen i en conseqüència ja han hagut d'acomiadar personal d'atenció a l'alumnat als menjadors escolars.

Una millor formació per als monitors/es

Per altra part però cada cop més s'exigeix que el personal d'atenció a l'alumnat en el menjadors escolars (monitors/es) tinguin una millor formació, per aquest motiu els monitors i monitores que acrediten més formació específica per aquest sector tenen més facilitat de trobar feina o de conservar-la. L’experiència fa veure la necessitat que el personal que treballa en els menjadors escolars, tingui una mínima formació i uns mínims coneixements del tema, per aquest motiu es fa necessària la formació d’aquests monitoratge

La formació específica per a monitors i monitores de menjadors escolars en aquests moments és la següent:
  • Títol de monitor i monitora d'activitats de lleure
  • Curs d'especialització per a monitors i monitores de menjadors escolars
  • Curs de manipulació d'aliments per a menjadors col·lectius
Les escoles oficials d'educadors i educadores en el lleure són les encarregades d'impartir aquesta formació. 

Notícia relacionada:
http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/4303430

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada