dijous, 11 d’octubre de 2012

UN FROB PER AL TERCER SECTOR

La crisi està colpejant amb molta duresa tot el teixit associatiu.

Els retards en els pagaments de les administracions públiques, la reducció o la desaparició de les subvencions que implica la política de consolidació fiscal, la desaparició de les obres socials de les caixes, o les dificultats per a mantenir socis i donants privats, posen en risc la continuïtat de moltes de les entitats del Tercer Sector. Algunes ja estan tancant.

Les conseqüències són tremendes. A curt termini, afecta als programes que atenen a les persones amb situació de més vulnerabilitat ( persones amb discapacitat, jove en risc d’exclusió, immigrants sense papers,…). A mig termini, afebleix el capital social i les possibilitats de participació i assumpció de responsabilitats per part dels ciutadans.

En aquest sentit fa poc dies el Govern de la Generalitat i la Taula del Tercer Sector acordaren un Pla de Suport. Fou una molt bona noticia i expressà clarament la idea que per al Govern el Tercer Sector és un aliat estratègic.

Necessitem, també, un esforç de mobilització de recursos des de l’Estat. L’Estat té encara unes capacitats que avui la Generalitat no pot mobilitzar.Especialment, en l’accés al crèdit. I es necessita amb urgència.

Si l’Estat ha mobilitzat una quantitat ingent de recursos per a rescatar el sector financer, és just que reclamem un esforç per a garantir la feina del Tercer Sector.

Però el Tercer Sector pateix problemes més estructurals i de fons; alguns tenen a veure amb l’actual legislació de l’Estat; altres amb les inèrcies i febleses de les pròpies entitats.Un full de ruta que apunti les línies mestres per a la seva modernització i actualització és imprescindible.

D’aquí la iniciativa que aquest setmana hem tingut al Ple del Congreso amb una interpel·lació a la Ministra del ram, l’Ana Mato , i la moció que discutirem el proper dia 23.

Carles CampuzanoDiputat de CiU en el Congreso
Font: http://www.elperiodico.com/es/noticias/opinion/campuzano-frob-para-tercer-sector-2223630

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada