dilluns, 29 d’octubre de 2012

'Marató d'oportunitats: Suma't a l'estudi, la meta ets tu!', una iniciativa adreçada a 200 joves en situació de pobresa i/o risc d'exclusió social

Dels 40 projectes que finançarà la Marató per la Pobresa, 10 es destinen al foment de programes ocupacionals i socioeducatius adreçats a persones afectades per la situació social i econòmica en la que es troba sumida el país. Entre aquests projectes, destaca 'Marató d'oportunitats: Suma't a l'estudi, la meta ets tu!', una iniciativa impulsada per diverses entitats del tercer sector.

Es tracta d'un programa adreçat a més de 200 joves que es troben en situació de pobresai/o risc d'exclusió social, amb abandonament prematur de l'escolarització i sense el graduat en ESO. La iniciativa ofereix una sèrie de càpsules competencials de formació especialitzada orientades a ajudar als beneficiaris a retornar al sistema educatiu reglat de nou, prolongant trajectòries educatives i millorant les seves oportunitats d'accedir al mercat laboral en un futur.

Es vol garantir que tots aquells adolescents i joves amb especial vulnerabilitat puguin accedir a les mateixes oportunitats educatives, laborals i de participació d'altres membres del seu col·lectiu.

L'Associació Plataforma d'Entitats per la Inclusió dels Joves, el Casal dels Infants per a l'Acció Social als Barris, la Fundació Adsis, la Fundació Comtal, la Fundació El Llindar, la Fundació Joan XXIII, la Fundació Privada Mariano, la Fundació Ser.gi, Insercoo, sccl i els Salesians Santa Jordi, són les entitats que han posat el marxa la iniciativa i presentat el projecte al Patronat de la Fundació de la Marató de TV3.

Des de l'entitat Intercoop-Servei d'Orientació Professional i Inserció Laboral, per exemple, s'oferirà a aquest joves un programa de tutories, sessions d'orientació i formació que els ajudi a treure's l'ESO a través de la IOC. Podeu sol•licitar més informació a l'Espai Social de Caixa Catalunya (627 582 245 - 93 384 38 24 - de 10h. a 13h. i de 14h. a 16h), abans del 5 de novembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada