divendres, 26 d’octubre de 2012

14 raons per fer vaga general el #14N


La Confederació Europea de Sindicats convoca una jornada de lluita, solidaritat i mobilització a tot Europa per dir NO a les polítiques de retallades i austeritat marcades per la Comissió Europea, el BCE i el FMI de manera gens democràtica i reclamar un canvi de polítiques a Catalunya, Espanya i Europa. Aquesta és una vaga general laboral però també social i de consum amb el suport de la Plataforma Prou Retallades, formada per més de 200 entitats socials.

14 raons per fer vaga general el #14N

1. Atur desbocat: 900.000 persones sense feina a Catalunya i 100.000 llars sense cap ingrés.

2. Nivell de pobresa alarmant: 30% de la població Catalana està en risc de pobresa o exclusió social.

3. Augmenta la pobresa entre els que tenen feina. Es retallen salaris i condicions laborals i augmenta la precarietat de treballadors i treballadores públics i privats.

4. La reforma laboral del PP trenca les regles de joc en les relacions laborals: acomiadaments fàcils i barats, convenis bloquejats y prolongacions de jornades.

5. Els i les joves no tenen futur a Catalunya. 53% de joves sense feina i més de 10.000 han emigrat a l’estranger.

6. Menys recursos per investigació: a les persones investigadores se’ls obliga a emigrar i es prescindeix de la generació millor preparada.

7. Més retallades en educació: 6.000 llocs de treball menys i 20.000 alumnes més, augment de taxes a Universitat i FP, menys beques menjador i menys pressupost per a escoles bressol.

8. Sanitat més cara i en pitjors condicions: euro per recepta a Catalunya, re-copagament sanitari i augment del 45% de les llistes d’espera.

9. Criminalització de les persones que reben prestacions o subsidis: retallada i enduriment de l’accés a la prestació d’atur i la Renda Mínima d’Inserció.

10. El rescat només agreujarà aquesta situació a què ens ha portat la política d’austeritat de PP i CiU: més atur, retallada de pensions, retallada de prestacions d’'atur, més pobresa, més interessos a pagar als especuladors.

11. Més desigualtats fiscals: s’apuja l’IVA i els preus dels serveis bàsics i es castiga el treball autònom, mentre s’amnistia als defraudadors i no es fa pagar impostos als especuladors financers.

12. Milers de persones que perden la vivenda i els estalvis mentre es donen diners al sistema financer sense que paguin els responsables.

13. S’ofega la cultura amb més retallades i es mercantilitza la creativitat.

14. Es reprimeix la protesta i es posen en perill les llibertats democràtiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada