dimarts, 25 de setembre de 2012

Rebuda del Conseller Cleries a Girona i lectura del manifest del ASSACS

El dia divendres 21 de setembre es va dur a terme una acció de protesta aprofitant la visita del Conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, a la ciutat de Girona.

L’acció es va desenvolupar a l’exterior de l’edifici Caixa Fòrum (Fontana d’Or) on el conseller participava en un acte de la Fundació FADESIA.

Mentre el Conseller es dirigia al citat edifici, una cinquantena de treballadores del camp social membres d’ASSACS el vam abordar per fer-li saber el malestar que patim les treballadores degut als impagaments i a la política de retalladesque està portant a terme el govern de CIU.

Se li va recriminar el fet que hi hagin companyes treballadores que encara no hagin cobrat la nòmina del mes de juliol total o parcialment i la incertesa sobre els cobraments futurs. Se’l va advertir que davant d’aquesta situació no estem disposades a quedar-nos de braços plegats i que, si això continua, emprendrem accions més contundents com ara possibles aturades dels serveis. També se li va fer constar els incompliments i mentides de la seva Conselleria en relació a la Renda Mínima d’Inserció (RMI)Manifest del 21 de setembre de 2012

Tots sabem que estem vivint temps convulsos on s’han retallat avenços, prestacions i serveis del camp social. Sota el paraigües del tercer sector s’agrupen tot un seguit d’empreses anomenades d’iniciativa social, amb diferents formats organitzatius (fundacions, cooperatives, associacions i empreses).

No és l’ofici més vell del món però des de sempre persones han tingut cura d’altres persones. Nosaltres treballem amb situacions de dependència, de discapacitat, de malalties mentals, d’edat avançada, d’exclusió social i marginalitat.

Tots coneixem la figura de la metgessa, el mestre o l’infermer, qui coneix en canvi l’educadora social, el treballador social, la terapeuta ocupacional, el treballador familiar, els auxiliars geriàtrics, tècnics municipals de joventut i cultura, agents d’inserció laboral, directores de lleure, monitors de menjadors escolars... és una mica trist, no???

La nostra tasca és desconeguda, què fem? Doncs vetllem perquè totes i cadascuna de les persones d’aquest món puguin viure amb dignitat i benestar, creant oportunitats per fer-los sentir part d’aquesta societat.

Volem fer notar que la nostra patronal transmet un missatge tranquil·litzador respecte els impagaments de la Generalitat dels concerts subscrits amb les nostres entitats, donant per fet que no perillen els serveis socials que gestionen. Nosaltres, els professionals del tercer sector, volem advertir que les retallades afecten greument el desenvolupament del nostre propòsit. La desaparició de recursos estratègics per la inserció social, la reducció de plantilles i la incertesa respecte el cobrament dels nostres sous, posen en greu perill la continuïtat de la nostra tasca.

Com a col·lectiu professional amb formacions professionals i superiors específiques del nostre camp, rebutgem totalment les definicions anacròniques com ara persones voluntàries i amb esperit únicament vocacional.

El nostre exercici professional mereix el mateix respecte i reconeixement que qualsevol altre. La nostra dignitat professional ens impedeix establir complicitats amb els incompliments de l’administració cap els nostres usuaris i cap a nosaltres mateixos, treballadors de l’àmbit públic històricament sense les mateixes condicions que els nostres companys.

Per tant avisem que “......SEMPRE HI HEM ESTAT, PERÒ PODEM DEIXAR DE SER-HI....”

ASSACS, setembre 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada