dissabte, 8 de setembre de 2012

Iparlea, una aplicació mòbil per la comunicació de les persones discapacitades

Desenvolupat per dos estudiants de la Universitat de Salamanca, aquesta aplicació ajuda la comunicació de les persones amb discapacitat. De moment sols està disponible per iPhone i iPad.

Les persones afectades per algunes discapacitats poden presentar greus problemes de comunicació. Això és un problema per a la mateixa persona i per la societat en general. Des de fa anys que s'està treballant en desenvoluparsistemes de comunicació alternatius per a la gent que presenta aquests tipus de discapacitats, però amb l'aparició de les tauletes digitals i dels telèfons d'últilma generació, aquests sistemes de comunicació han pogut evolucionar molt.

Raquel Modina Corrales, estudiant de Logopèdia, i Javier Cid Arroyo, estudiant d'Informàtica, tots dos de la Universitat Pontifícia de Salamanca, han desenvolupat el projecte iParlea. Iparlea és una aplicació per a terminals mòbils que ajuda a les persones amb discapacitat comunicativa, comunicar-se amb la resta de la gent. L'aplicació utilitza tot un seguit de icones i imatges que, agrupant-les permeten construir frases. La mateixa aplicació transforma tot aquestes imatges i icones en llenguatge oral.

De moment aquesta aplicació només està disponible per a iPhone i per a iPad.

Més informació en aquest video: http://youtu.be/ePsVVz1SUTA


07/09/2012 - 12:34
Autor: Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
Entitat redactora: Associació per a Joves TEB - Informàtic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada