dissabte, 8 de setembre de 2012

Drets humans, petits i grans

El llibre “Drets humans al carrer. Cuentos infantiles sobre derechos humanos” és una eina didàctica d’educació en la promoció i garantia dels drets fonamentals que explica els 30 articles de la Declaració dels Drets Humans a través de 30 contes.

L’educació inclusiva i continuada és el camí per acabar amb les violacions dels drets humans. Ho saben prou bé a l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC), que des de fa gairebé 30 anys treballen en la promoció dels drets fonamentals per construir un món millor. Un dels recursos que han creat i que s’ha convertit en una eina molt utilitzada és el llibre “Drets humans al carrer. Cuentos infantiles sobre derechos humanos”, un recull de trenta contes que expliquen els trenta articles de la Declaració dels Drets Humans.

L’any 2008 es va convocar el concurs Drets humans al carrer, en motiu de la celebració del seixantè aniversari de la Declaració dels Drets Humans. L’objectiu era recollir contes infantils que expliquessin un dels 30 articles. Tota persona, independentment de la seva edat o nacionalitat podia presentar la seva proposta de conte, en català o castellà indistintament. El resultat va veure la llum dos anys més tard en forma de llibre que s’ha difós com a eina per ajudar a explicar els drets humans a les “futures generacions”.

Paral·lelament va tenir lloc un curs de formació en Drets Humans per a narradors i contacontes. En aquest es va dur a terme una aproximació introductòria als drets humans i un anàlisi detallat de cadascun dels articles de laDeclaració Universal de Drets Humans. I amb l’ajuda d’un narrador es van transformar i treballar els 30 contes sobre els articles.

El llibre es pot descarregar del web de l’IDHC de forma gratuïta. Si esteu interessat en fer algun curs o seminari sobre drets humans, podeu consultar la seva web.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada