dimarts, 14 d’agost de 2012

Menys monitors per evitar l'impacte de l'IVA

Scolarest és una empresa de la multinacional de la restauració Compass Group. La gestió de les escoles de la Selva (que es fa amb concurs públic) permet que serveixi 800.000 menús l'any en 49 centres.

Actualment el Consell Comarcal està treballant en un nou contracte. La concessió a Scolarest es va fer fa cinc anys. El preu per al curs escolar vinent està fixat en 6,10 el menú per als nens que es queden sempre al menjador, i 6,80 per als que es queden de tant en tant. “Amb la nova plica esperem que es pugui rebaixar”, va explicar el gerent del Consell Comarcal de la Selva, Joan Burjachs. Malgrat tot, va admetre que no saben com fer-ho perquè l'increment de l'IVA no es reflecteixi en el menú. “Mirarem d'amortitzar-lo amb la ràtio de monitors”, va afegir el gerent. Això significaria tenir menys monitors vigilant el menjador. Fins ara el menjador s'ha regit amb les mateixes ràtios que es fan servir a l'aula, però no hi ha res estipulat per llei.

Segons confirma el Departament d'Ensenyament, no hi ha cap regulació sobre la ràtio dels menjadors, i de fet, la vigilància també podria fer-la el mestre en comptes d'un monitor, “però cal demanar la compatibilitat”.

Des dels consells argumenten que és millor que es faci una sola gestió des de l'administració per aconseguir un contracte millor per a tots els municipis, i esperen que el departament actualitzi la normativa sobre la gestió, que es basa en un decret del 1996. “Darrere l'administració hi ha una estructura que funcionarà; les AMPA poden canviar d'un any per l'altre”, opina Burjachs

Més informació: Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada