divendres, 13 de juliol de 2012

L'aliança entre família i escola: clau de l'èxit educatiu?

Quin és el rol i el lloc de les famílies a l'escola? El treball amb famílies és una part central del "fer de mestre"? L'escola tem la participació i la crítica de les famílies? Les famílies desconfien dels mestres? Pensen que el mestre només treballa pels seus interessos? Existeix un espai de trobada i de diàleg en els centres d'educació obligatòria? Com es poden construir aliances entre docents i famílies per afavorir l'èxit escolar? Escola i família poden treballar plegades en favor dels infants i joves des de la coresponsabilitat?

Per debatre sobre aquestes preguntes, la Fundació Jaume Bofill us convida a l’acte en què intervindran els autors del llibre Famílies, escola i èxit. Millorar els vincles per millorar els resultats, que es presentarà en el mateix acte:

Antoni Tort, professor de pedagogia a la Universitat de Vic.
Jordi Collet, professor de sociologia a la Universitat de Vic.

També participaran:
Àlex Castillo, president de la FaPaC.
Lluís Font, secretari de Polítiques Educatives del Departament d'Ensenyament.

Dimarts 17 de juliol de 2012, a les 18.30h
Sala Cotxeres del Palau Robert
Passeig de Gràcia, 107 - Barcelona
Capacitat limitada de la sala
Accés lliure. Només cal confirmar l’assistència

Famílies, escola i èxit. Millorar els vincles per millorar els resultats és una contribució crítica al debat sobre els vincles entre els docents i les famílies de l'alumnat; una qüestió incòmoda i cabdal alhora per comprendre els resultats desiguals de l'alumnat. S'hi qüestiona el discurs actual d'acusació mútua entre mestres i progenitors, i s'hi proposen elements per a una vinculació alternativa que porti a millorar l'equitat dels resultats acadèmics.

Fundació Jaume Bofill | www.fbofill.cat
Provença, 324 | 08037 Barcelona | Tel. 934 588 700

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada