divendres, 1 de juny de 2012

Les entitats socials podran gaudir de la nova llei de mecenatge

El passat dimecres 16 de maig la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va aprovar a la Comissió delegada d’assumptes culturals dels Congrés l’esborrany de l’anomenada llei de participació social i de mecenatge amb l’objectiu de reglamentar el mecenatge en els diferents àmbits: en el de les ajudes que es donen a les entitats beneficiàries, en el d’aquestes entitats, en el del règim tributari i en la creació d’un Consell Estatal de Mecenatge.

El Secretari d’Estat de Cultura, José Maria Lassalle, es va reunir el passat dilluns 14 de maig al Cercle de Cultura a la Pedrera de Barcelona per anunciar el naixement de la nova llei de de participació social i mecenatge a l’estat Espanyol.

Lassalle, va donar a conèixer aquesta proposta de llei que consta de dues parts. Una part són mesures de caràcter fiscal (incentius i deduccions tributàries), i l’altra és la creació d’al·licients per a la inversió en cultura per als que gaudeixin d’aquesta llei, que tal i com han anunciat, podran ser tant persones físiques (micromecentatge) com jurídiques.D'altra banda, Lassalle va donar a conèixer a la conferència la llei francesa que va ser ratificada l'any 2004. Aquesta llei permet desgravar-se actualment un 60-70%. L’any 2003 es van recaptar a França 683 milions d’euros en front dels 150 que es varen obtenir el 2004.

Aquest projecte de llei és una reforma de la norma 49/2002 que actualment regula el mecenatge a Espanya i avui en dia les persones físiques espanyoles es poden desgravar un 25% a la declaració de la renta i les persones jurídiques un 35% de l’impost de societats. De moment encara no han sortit els percentatges de desgravació però Lassalle ha anunciat que seran superiors als de la llei actual.

L’aprovació de l’esborrany d’aquest text articulat es farà avui dimecres 16 de maig i cap a finals de l’estiu s’aprovarà la llei per tal de poder-la gaudir a començaments de l’any vinent.

Llegir més.

Notícia redactada per Suport Associatiu per a Xarxanet.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada