dilluns, 25 de juny de 2012

Joves de 14 a 17 anys participaran aquest juliol en els Campus d’Estiu del Programa Suma-t’hi de l’Escola l’Empordà

Els joves fan un curs d’iniciació en el lleure educatiu (premonitors i premonitores) basat en la metodologia de l’aprenentatge-servei

Aquest estiu són 6 les poblacions de les comarques gironines que tiraran endavant amb els Campus d’Estiu del Projecte Suma-t’hi de l’Escola d’educadors i educadores l’Empordà, durant aquest mes de juliol.

Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Vall-llobrega, Roses, Banyoles i Lloret de Mar obriran les portes a aquesta iniciativa adreçada a joves de 14 a 17 anys que mitjançant la metodologia de l’aprenentatge-servei els formarà en la iniciació al lleure educatiu, el que hom anomena curs de premonitors.

El Projecte Suma-t’hi de l’Escola l’Empordà és un programa educatiu per fomentar el voluntariat i l’associacionisme juvenil combinant un curs d’iniciació en el lleure amb activitats diverses per al jovent. El projecte Suma-t’hi, és una proposta específica que en un primer terme pretén iniciar adolescents en l’educació en el lleure, l’associacionisme i el voluntariat i intenta que aquests s’integrin en el teixit associatiu de les seves respectives poblacions i facin tasques de voluntariat.

Amb contrastada experiència en aquesta tipologia d’activitats l’Escola l’Empordà porta a terme cursos de premonitors i premonitores intensius des de l’any 1998, i d’ençà l’any 2004 i de forma ininterrompuda en format Campus, el primer d’ells de forma experimental es va portar a terme a Figueres a la Marca de l’Ham, en una acció d’integració amb immigrants. L’any següent es va fer el primer Campus d’Estiu a Palamós amb el format que des d’aleshores s’ofereix arreu.

La metodologia de l’aprenentatge-servei es basa en la realització d’activitats de servei a la comunitat que obliguen per elles mateixes als joves a formar-se, és a dir, fer activitats que els obliguen a formar-se, i no formar-se per fer ves a saber què. Per tant aquest aprenentatge parteix de la motivació dels propis joves, amb tota la força que això comporta.

En la majoria d’aquests campus, i depenent de les característiques dels participants i dels propis formadors, es portaran una diada de contes que el propis joves oferiran als més petitons de la població i una petita fira on s’oferiran tallers i activitats per a nenes i nenes, portant a la pràctica allò que més endavant els joves hauran de fer quan estiguin realitzant activitats de lleure educatiu.

Aquests cursos, però, a més d'abastar els objectius específics d'iniciació en el lleure educatiu, els responsables de l'Escola l'Empordà es van adonar que abastaven altres objectius el suficientment importants com perquè no els hi passessin desapercebuts com ara la unió i la integració que es produïa entre els alumnes, per això una de les finalitats dels Campus és aconseguir un equip de joves que al llarg de l'any s'animin a portar a terme tasques de voluntariat i de dinamització a la seva població o barri.

Tota la informació es pot trobar ahttps://sites.google.com/site/premonitorsdelleure/campus-jove-d-estiu

Inscripcions obertes:

Palamós
· Punt Jove de Palamós l C/ Santa Marta, 6 l Tel. 972 313739

Sant Feliu de Guíxols
· Edifici de les Vetlladores C/ del Mall, 61 de St. Feliu de Guíxols l Horari: De dilluns a divendres l Tel. 972 327360 l pij@guixols.cat

Vall-llobrega
· Ajuntament de Vall-llobrega de 9.00h a 15.00h l 972 315464

Banyoles
· Càritas de Banyoles l C/ Muralla, 28 l Telèfon d’informació: 627 436328 (Diana) l Horari: Dilluns i dimarts de 15.00h a 20.00h

Roses
· Escola-taller animART l Plaça de la Victòria Catalana, 7-9 (davant de l'escola Els Grecs) Tel. 660 63 62 88 i a laia.roses@gmail.com

Lloret de Mar
· Associació Xatrac l La Casa del Mar, Passeig Marím de Fenals s/n l Tel. 972347155 / 670293265

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada