dissabte, 16 de juny de 2012

1a. Escola d'Estiu de Glosa a Espolla (Alt Empordà)

Benvolguts i benvolgudes educadors i educadores,

Potser ja sou glosadors, o heu assistit, curiosos, a alguna mostra, combat o sobretaula d'improvisació. Potser no en teniu ni idea, i cal que us expliquem que la glosa és un gènere poètico-musical que consisteix en improvisar versos sobre una determinada melodia. I que als joves els agrada molt. I és que cada cop més la glosa, que no deixa de ser el hip-hop o rap tradicional, s'utilitza en els centres educatius com a recurs lúdic i pedagògic amb molts bons i eficients resultats.

És per això que us volem fer saber que aquest estiu hem organitzat la 1a. Escola d'Estiu de Glosa, concretament del 12 al 14 de juliol del 2012, al poble d'Espolla (Alt Empordà).Això es farà en el marc de la coneguda i reconeguda Trobada de Cantadors, en què la glosa és protagonista. L'Escola són trenta hores de formació de la mà d'estudiosos i artistes, per aprendre a improvisar, amb diferents nivells, sessions específiques de didàctica per a formadors (amb reconeixement de crèdits, en el cas de professorat), i sessions alternatives per a la resta de mortals. Heu de saber que està ja oberta la inscripció i que les places són limitades.

L'objectiu general de l'Escola és promoure i posar en valor la glosa, com a eina lúdica, com a eina pedagògica i com a patrimoni artístic i cultural ric, viu i actual. Aprendre i ensenyar a glosar en el marc de la Trobada de Cantadors d’Espolla.

Esperem poder-vos veure aquest estiu a Espolla!

L’organització:
Cor de Carxofa
Associació Cultural La Fraternal
Ajuntament d’Espolla

Podeu veure alguns dels projectes de glosa que ja s'estan implantant, i que de fet vindran a participar de la Trobada el proper 13 de juliol ahttp://www.trobadaespolla.cat/2012/01/glosa-jove.html

Si entretant voleu donar un cop d'ull a vídeos relacionats amb el què fem en general, segur que us hi divertireu: http://www.youtube.com/channel/UCebJScDUiQ28W02hT5Vpj9w?feature=mhee

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada