dijous, 17 de maig de 2012

Justícia tanca el centre de menors Montilivi, de Girona

Els joves interns seran traslladats a altres centres catalans

Justícia manté que la mesura es pren per racionalitzar els recursos

El Departament de Justícia ha decidit tancar els centres de menors Montilivi de Girona i Els Til·lers de Mollet del Vallès adduint raons “d'optimització i de racionalització dels recursos públics” i reagrupar els joves infractors que hi estan en règim d'internament en els altres centres que la Generalitat té a Catalunya. Aquesta operació es durà a terme a primers de juny. I és que, segons van explicar ahir fonts de Justícia, en els últims anys hi ha hagut, en l'àmbit de Catalunya, una disminució del nombre de nois i noies internats en centres educatius, de manera que dels 319 que hi havia l'any passat, enguany en queden 269. Així mateix, va indicar que si bé la capacitat màxima de Montilivi és de 43, actualment n'hi ha 25. I el pressupost de manteniment d'aquest centre és de 4 milions d'euros a l'any. I a Els Til·lers la situació és molt semblant: la capacitat màxima d'aquest centre educatiu és de 73 i en aquests moments n'acull 49. “Si no estiguéssim en un moment de crisi econòmica i d'ajustament pressupostari, aquest reagrupament es duria a terme igualment perquè obeeix a criteris d'eficiència i racionalització dels serveis”, van destacar les mateixes fonts.
De la mateixa manera que els joves de Montilivi i Els Til·lers es redistribuiran pels altres centres de menors de Catalunya, el personal correrà la mateixa sort i ningú no es quedarà sense lloc de treball, segons la portaveu de Justícia. La plantilla del centre de Montilivi està formada per 53 treballadors i la d'Els Til·lers, per 74.
A Girona, es mantindrà obert el pis d'inserció amb cinc places destinat a aquells joves que estan en l'última etapa del seu internament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada